dijous, 1 de desembre del 2022

Cursa empresarial per a la construcció d’un parc eòlic marí al davant de la badia de Roses i la costa del Montgrí

Cursa empresarial per a la construcció d'un parc eòlic marí al davant de la badia de Roses i la costa del Montgrí 

Cinquè projecte de parc eòlic al litoral de la Costa Brava Nord 

L'empresa Capital Energy s'afegeix a la cursa per l'eòlica marina i presenta el projecte l'Empordà, que constaria de 34 aerogeneradors per una potència total de 510 megawats  

És la cinquena proposta de parc eòlic marí presentada per a la zona  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 01/12/2022.- Segons Canal 10 Empordà, hi ha una mena de cursa empresarial per a la construcció d'un parc eòlic marí al davant de la badia de Roses i la costa del Montgrí ja que compta amb un cinquè competidor. L'empresa Capital Energy ha entrat al Ministeri per a la transició ecològica del Govern espanyol un nou projecte de parc eòlic marí flotant, aquest batejat com a parc L'Empordà. Projecte que constaria de 34 aerogeneradors amb capacitat per a generar 15 megawats de potència cadascun, el que faria una potència total de 510 megawats. Estarien ubicats a una distància d'entre 15 i 25 quilòmetres de la costa. Més concretament, estarien a 23 quilòmetres de l'Escala i Empúries, a 15 de Cadaqués, a 20 de l'Estartit i a 22 de Roses, segons el document inicial del projecte presentat al Ministeri.  

Capital Energy és una companyia de capital espanyol creada fa vint anys que s'ha dedicat des dels seus inicis a la promoció d'energia eòlica i fotovoltaica. El seu objectiu estratègic és estar present al llarg de tota la cadena de valor de la generació renovable, des de la promoció fins a la construcció, producció, emmagatzament, operació i subministre. És promotora de diversos parcs eòlics arreu de la Península, tots ells de dimensions molt menors al que planteja ara amb el parc L'Empordà.  

Amb aquest ja son cinc els projectes que estan a l'espera de l'aprovació definitiva del POEM (Pla d'Ordenació d'Espais Marítims), un document ministerial que ja acumula un retard de mesos i que genera gran incertesa i rebuig entre amplis sectors del territori per l'impacte que generarà una infraestructura de les dimensions que s'està plantejant. No només els molins, de més de 200 metres d'altura, sinó també aspectes el dany que podrien provocar les fixacions al fons marí i molt especialment també el sistema de transport de l'energia des dels aerogeneradors fins a la connexió amb la xarxa elèctrica.  

Fonts ministerials han apuntat que entre finals d'any o principis del vinent es podria publicar aquest POEM.  

Dels projectes presentats, el que planteja unes dimensions més faraòniques és l'anomenat CATWIND, de l'empresa Cobra, una de les empreses l'entramat empresarial de Florentino Pérez, el qual generaria 1200 MW de potència, més del doble del que planteja el projecte L'Empordà, el més recent, o el Tramuntana, el primer que es va presentar, o el Gavina, avalat per Iberdrola. El cinquè projecte, molt més modest, pensat per a generar 50 MW amb cinc molins, és el presentat per l'empresa basca SAITEC. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada