dimecres, 16 de novembre del 2022

Programen una caminada múltiple fins al coll de Banyuls per a reclamar l'obertura de la frontera

Albera sense Frontera 

Programen una caminada múltiple fins al coll de Banyuls per a reclamar l'obertura de la frontera 

Se sortirà de la Jonquera, Puig Neulós, Sant Quirze de Colera i el Corral de Pils per arribar al coll cap al migdia 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Rabós (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 16/11/2022.- Llegim al portal El Gerió Digital que l'entitat Albera sense Frontera ha programat per dissabte una caminada múltiple per a reclamar l'obertura del coll de Banyuls (entre el Rosselló i Alt Empordà) i de tots els passos fronterers secundaris del Pirineu Oriental tancats per ordre del francès prefecte dels Pirineus Orientals des del gener de 2020. A la iniciativa s'han afegit, fins ara, onze centres i clubs excursionistes d'un costat i altre de la frontera. 

L'acció constarà de diverses columnes de caminants que partiran de llocs diversos i que confluiran a les dotze del migdia dalt el coll de Banyuls on hi ha prevista l'actuació de diverses corals, parlaments i una foto aèria amb els participants configurant la paraula Llibertat. 

Els recorreguts s'han pensat per ser atractius per tot tipus de nivell: des dels més exigents que poden sortir corrent des de la Jonquera o el Puig Neulós; als més senzills, aptes per a totes les edats, que parteixen del mas Cornet o del corral de Pils. En total nou traçats que passen per diversos racons de l'Albera. 

Des de la vessant de l'Alt Empordà els primers a sortir seran els de la Jonquera a les 5:30h del matí fent un recorregut de 26,4 quilòmetres, seguidament a les 8:30h es donarà la sortida des del Puig Neulós (15,3 quilòmetres), a la mateixa hora ho faran des de Sant Quirze de Colera (Rabós) per completar un recorregut de 13,4 quilòmetres i finalment, a les 10:00h es donarà sortirà del corral de Pils (Rabós) per caminar un total de quatre quilòmetres. 

Des del costat del Rosselló les tres sortides es faran a coll dels Gascons, mas Xatard i mas Cornet.  

Després de l'acte amb càrrecs electes del 29 d'octubre passat, i amb la voluntat per part de la Prefectura dels Pirineus Orientals de no obrir els passos secundaris de frontera al departament, l'entitat mostra així la seva voluntat d'aconseguir la lliure circulació entre un costat i altre de l'Albera. 

Els clubs que participen de la iniciativa són: Centre Excursionista Empordanès, Centre Excursionista Jonquerenc, Club Esportiu i Excursionista de Portbou, Club Excursionista Maçanetenc, Banyuls Rando, Évasion Catalane, Saint Génis des Fontaines Rando, Laroque Rando, Albères Évasion, Les Randonnées Colliourencques i Cœur et Santé Banyuls. 

Per a més informació es pot contactar amb el telèfon 680 76 00 04. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada