dissabte, 26 de novembre del 2022

A la Regió Sanitària de Girona es dupliquen els casos de grip i covid-19 en dues setmanes

A la Regió Sanitària de Girona es dupliquen els casos de grip i covid-19 en dues setmanes 

Entre els virus respiratoris circulants en aquest moment el més freqüent continua sent el rinovirus (21,8% de les mostres), el segon és la covid-19 (18,4%), el tercer és el virus de la grip que creix i passa d'un 7,6 a un 14,2% en una setmana i el quart el virus respiratori sincicial que representa l'11,8% de les mostres estudiades 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 26/11/2022.- Llegim al Diari de Girona que la incidència del conjunt de les infeccions respiratòries agudes continua augmentant de forma clara, malgrat que el Sistema d'Informació per a la Vigilància d'Infeccions al Principat de Catalunya determina que encara està en nivells epidèmics baixos.  

En el cas de la Regió Sanitària de Girona, el canvi més significatiu s'ha produït en dues setmanes, quan els casos de grip i covid-19 s'han duplicat. La tendència és similar a tot el Principat de Catalunya, ja que entre els virus respiratoris circulants en aquest moment el més freqüent continua sent el rinovirus (21,8% de les mostres), el segon és la covid-19 (18,4%) , el tercer és el virus de la grip que creix i passa d'un 7,6 a un 14,2% en una setmana i el quart el virus respiratori sincicial que representa l'11,8% de les mostres estudiades.  

En el cas de la grip, l'augment es registra principalment en els menors de 14 anys, però augmenta en totes les edats i sembla l'inici d'un pic epidèmic que de confirmar-se la tendència seria molt precoç respecte a altres temporades (3-4 setmanes abans).  

Respecte a la covid-19, continuen creixent les persones ingressades i crítiques a l'UCI.  

Finalment, la taxa calculada de bronquiolitis continua elevada i en ascens (de 15 a 20 afectats per 100.000 habitants) superant el llindar epidèmic molt alt. Continua observant-se un augment molt marcat especialment en els menors d'un any on la incidència continua pujant molt ràpidament i és ja molt alta. La repercussió assistencial és important en l'àmbit de pediatria. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada