divendres, 14 d’octubre del 2022

La plataforma contra el MidCat, reactivada als dos costats del Pirineu Oriental

La plataforma contra el MidCat, reactivada als dos costats del Pirineu Oriental 

En un acte a Perpinyà, asseguren que la infraestructura és innecessària, absurda i un atemptat climàtic 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) 13/10/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que la plataforma contra el gasoducte transfronterer MidCat, que aplega entitats de les comarques gironines i de la Catalunya Nord, van advertir en un acte a Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) que es mobilitzaran per impedir que la interconnexió sigui una realitat i van lamentar les pressions del Parlament Europeu i dirigents com el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el canceller alemany, Olaf Scholz, per tirar endavant el projecte.  

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, van escenificar així l'oposició a la canonada i van assegurar que els arguments són "exactament els mateixos" que van acabar amb la retirada del projecte el 2020. "És innecessari, absurd i un atemptat climàtic", va afirmar Philippe Assens, un dels portaveus de la plataforma opositora. 

L'oposició al MidCat considera que l'únic motiu per desenterrar el projecte és el canvi geopolític causat per la guerra a l'Est d'Europa i els problemes d'abastament energètic, sobretot al Nord d'Europa. Això, però, creuen que no justifica una obra "faraònica, absurda, econòmicament insostenible i que qualifiquen de climaticidi". 

També van instar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a explicar públicament per què ERC ha canviat d'opinió pel que fa al gasoducte. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada