dimarts, 18 d’octubre del 2022

La commemoració del 113è aniversari de l'afusellament de Ferrer i Guàrdia es converteix en una crida per una educació laica

FFG Ofrena2022 1





















La commemoració del 113è aniversari de l'afusellament de Ferrer i Guàrdia es converteix en una crida per una educació laica 

El dijous 13 d'octubre es va commemorar el 113è aniversari a la muntanya de Montjuïc 

La Fundació Ferrer i Guardia informa que el passat dijous, 13 d'octubre, es va commemorar el 113è aniversari de l'afusellament del pedagog català Francesc Ferrer i Guàrdia. L'acte va consistir en la tradicional Ofrena Floral davant del seu monument a la muntanya de Montjuïc, a Barcelona, on s'ha reivindicat el llegat educatiu del fundador de l'Escola Moderna. 

L'Ofrena Floral va comptar amb la participació d'Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, qui va posat en valor l'herència pedagògica de Ferrer i Guàrdia. En aquest sentit, va demanar cuidar-la davant "els discursos d'odi que tornen a proliferar a Europa".  

Per part de la Generalitat de Catalunya, va esta-hi present Núria Mora, secretària de Transformació Educativa del Departament d'Educació. En la seva intervenció, va subratllar que cal inspirar-se en Ferrer per entomar els reptes educatius actuals en relació a l'equitat, la democràcia i la coeducació.  

La personalitat convidada d'enguany ha estat l'escriptor i activista Francisco Delgado. L'expresident d'Europa Laica va criticar l'excessiva confessionalitat de l'educació actual i el seu finançament amb fons públics. Per Delgado, cal avançar cap a un model laic i sense religions a l'aula com l'EscolaModerna.  

L'acte va concloure amb les paraules del president de la Fundació Ferrer i Guàrdia, Joan-Francesc Pont, qui ha defensat la laïcitat com un principi bàsic de la democràcia. En paraules seves, cal mantenir "el record viu de les persones que han combatut a favor de la democràcia i els seus valors".  

En l'homenatge a Ferrer i Guàrdia hi van assistir Pau Gonzàlez, regidor d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Teresa Vilaró, regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Alella, i Elisabet Vilaró, regidora de Cultura del mateix municipi.   

En l'Ofrena Floral d'aquesta edició hi van participar 24 organitzacions. Entre elles, destacades entitats del món educatiu, seccions sindicals d'ensenyament, partits polítics, així com associacions humanistes i laïcistes. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada