dimecres, 5 d’octubre del 2022

Avui a Hostalric acte comtra el MidCAT amb entitats en defensa del territori

La CUP-AMUNT organitza avui a Hostalric un acte comtra el MidCAT amb entitats en defensa del territori 

Se celebrarà al Centre Cultural Serafí Pitarra amb la participació de Montserrat Vinyets, Adrià Compte i Bernat Lavaquiol 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Hostalric (les Guilleries, Hostalric, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 05/10/2022.- Llegim a Nació Digital.Cat que la CUP-AMUNT organitza aquest dimecres al Centre Cultural Serafí Pitarra d'Hostalric, un acte contrra la proposta del gasoducte MidCat amb entitats en defensa del territori. A la xerrada hi participaran Montserrat Vinyets, la diputada de comarques gironines per la CUP-Un Nou Cicle Per Guanyar, Adrià Compte en representació de la plataforma Resposta MidCat i Bernat Lavaquiol, portaveu de la plataforma STOPJJOO. 

L'objectiu és conscienciar a la gent del territori de les conseqüències ambientals que podria suposar la construcció del gasoducte MidCat. Per aquest motiu l'acte es fa a Hostalric, últim punt on arriba el gasoducte fins ara. 

Segons els organitzadors i col·laboradors de l'acte, el metà és un hidrocarbur extret del subsòl, de quantitat finita i que allibera CO2 quan es combustiona. No és una font d'energia neta, ni cap solució a la necessària transició energètica que s'ha d'adoptar de forma imminent. Segons els organitzadors el metà és 86 vegades més agressiu que el CO2, "no podem acceptar noves infrastructures que ens lliguin als combustibles fòssils per a les properes dècades". 

Consideren que el MidcAT és una violació de l'Acord de París del COP21, que es compromet a abandonar de forma immediata l'ús dels combustibles fòssils. "No podem permetre que el gasoducte continuï creuant i malmetent més espais naturals, rius, boscos i terres de conreu". Continuar amb la seva construcció afectaria les comarques de la Selva, Gironès, Pla de l'Estany, l'Empordà, Vallespir, el Rosselló i l'Aude, es remarca des de la CUP-AMUNT. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada