dijous, 6 d’octubre del 2022

Anys d’agressions i accions feixistes a Santa Coloma de Farners

Anys d'agressions i accions feixistes a Santa Coloma de Farners 

Vídeo de Televisió La Selva 'Presó provisional sense fiança per l'autor de l'apunyalament de Santa Coloma de Farners', sobre els darrers atacs neonazis i la manifestació antifeixista 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 06/10/2022.- Ja el maig de 2018 el Col·lectiu Antifeixista de Farners va denunciar, segons va publicar el 12/05/2028 El Nacional.Cat, una desena d'agressions i accions de caire feixista que havien patit alguns ciutadans de Santa Coloma de Farners durant els darrers anys. Des de l'entitat van assegurar que hi ha veïns que "viuen atemorits" per les "amenaces i coaccions" que patien. Una representant del col·lectiu afectat va afirmar que estaven "farts de callar" i que per això havien decidit fer un manifest a "cara descoberta", per "visualitzar una situació intolerable". Entre les denúncies hi ha diverses agressions a la sortida d'alguns bars del municipi, a més de pintades feixistes en parets, amb missatges cap a persones concretes. Des del col·lectiu relacionaven aquestes agressions amb diversos membres ultres del Girona C.F. 

El manifest relatava una desena d'actes protagonitzats presumptament per aquestes persones. L'entitat deixava clar que "són una minoria", i asseguraven que "a partir d'ara" seguiran denunciant. La representant del col·lectiu afectat va explicar que s'havien interposat algunes denúncies als Mossos d'Esquadra per agressions, però en canvi, no s'havien posat en coneixement de la policia autonòmica les intimidacions. "Creiem que no servirà de gaire res, però sí que ho volem visualitzar amb aquest manifest", van reblar. 

Bona part d'aquestes agressions les havien patit diversos membres del Casal Independentista La Sega 1640. "Ens hem trobat constants pintades feixistes i en favor del 155 a la façana del local, a més d'amenaces a persones d'aquesta entitat", concretaven els afectats. El manifest, que té el suport d'una trentena d'entitats locals, assenyalava que moltes de les agressions havien estat conseqüència d'accions com aixecar el braç, o portar una samarreta determinada. 

A l'acte hi van assistit una cinquantena de persones i es van fer coincidir amb la Festa de la Revolta dels Segadors, a la Plaça Farners de la localitat. Entre els actes hi va haver un concurs de glosa improvisada, una teatralització de la batalla, una visita guiada i un concert per acabar la nit. 

[https://www.elnacional.cat/ca/politica/agressions-feixistes-santa-coloma-farners_267489_102.html]. 

Vídeo de Televisió La Selva 'Presó provisional sense fiança per l'autor de l'apunyalament de Santa Coloma de Farners', sobre els darrers atacs neonazis i la manifestació antifeixista: 

[https://www.youtube.com/watch?v=PpMB9qdp1GA].  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada