dimecres, 21 de setembre del 2022

Una represaliada s’encara amb els polítics a Girona: “Què vol dir que hi hagi un cos català que persegueixi el moviment independentista d’aquesta manera?"

VilaWeb

Una represaliada s'encara amb els polítics a Girona: "Què vol dir que hi hagi un cos català que persegueixi el moviment independentista d'aquesta manera? Necessitem polítics que passin per sobre d'aquestes coses" i denúncia que "hi ha represaliats de primera i de segona" 

Carla Costa, represaliada arran de les protestes postsentència a Girona, l'octubre del 2019, va participat dilluns en l'última concentració que Girona Vota va fer a la plaça del Vi        

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 21/09/2022.- Llegim a VilaWeb que la jove Carla Costa, represaliada arran de les protestes postsentència a la ciutat de Girona, l'octubre del 2019, va participar en l'última concentració que Girona Vota va celebrar dilluns a la plaça del Vi. Costa, a qui li demanen dos anys de presó, va fer un discurs molt dur contra el Govern la Generalitat i els mitjans de comunicació. "El Govern ens va deixar sols. Primer van ser els mitjans de comunicació, amb discursos que criminalitzaven el jovent", va denunciar. 

"Què és aquesta broma, com pot ser que el Govern exerceixi d'acusació particular?" 

L'altre fet, va afegir, és l'intent d'imposar l'estratègia de la Taula de Diàleg. "Com es permet dialogar amb un estat que ens reprimeix i empresona? Com es permet dialogar amb un estat que vulnera els nostres drets?", s'ha demanat. A més, considera que hi ha persones represaliades "de segona", com Marcel Vivet i Adrià Sas. "Com que no hi ha represaliats de primera i de segona? Què és aquesta broma, com pot ser que el govern exerceixi d'acusació particular?", va exclamar. 

"Necessitem polítics que passin per sobre d'unes quantes coses" 

Costa va explicar que l'havien citada a declarar el 14 de novembre. Li demanen dos anys i sis mesos de presó per desordres públics i trenta-quatre mil euros de responsabilitat civil. Es qüestiona el paper de la Generalitat en les causes i diu que els cossos de policia també són repressors. "Què vol dir que hi hagi un cos català que persegueixi el moviment independentista d'aquesta manera? Necessitem polítics que passin per sobre d'aquestes coses", va acabar dient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada