divendres, 23 de setembre del 2022

Un operatiu policial en bars de Salt acaba amb tres persones detingudes per no tenir papers i set denunciades

Un operatiu policial en bars de Salt acaba amb tres persones detingudes per no tenir papers i set denunciades 

El Cos Nacional de Policia, Policia Local i Mossos d'Esquadra van actuar conjuntament en el dispositiu per temes d'estrangeria i seguretat ciutadana i van identificar 72 persones 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 23/09/2022.- Llegim al Diari de Girona que un operatiu policial en cinc bars de Salt ha acabat amb tres persones detingudes i set denunciades. L'actuació conjunta de Policia Nacional, Policia Local de Salt i els Mossos d'Esquadra es va fer el dimecres al vespre en cinc establiments del centre de la vila. 

Aquest dispositiu liderat pel Cos Nacional de Policia espanyola es va muntar per detectar possibles infraccions en matèria de seguretat ciutadana, policia administrativa i sobre la normativa en matèria d'estrangeria. L'operatiu va començar cap a les set al vespre i es va fer en cinc locals de restauració ubicats als carrers de Torras i Bages (tres bars) i el de Manuel de Falla (dos). 

72 identificacions 

En total, van identificar 72 de persones, la major part procedents de països subsaharians. El Cos de Policia Nacional espanyola va detectar i detenir tres persones que es trobaven en situació irregular (sense papers) i, per tant, infringien la Llei d'Estrangeria i a qui se'ls realitzarà el corresponent expedient d'expulsió del Regne d'Espanya. 

Des de la Policia Local, es van aixecar cinc actes per infraccions de tipus administratiu. També una per falta de respecte als agents per part del titular d'un establiment, se li va aixecar acta en aquest cas per la Llei de Seguretat Ciutadana. 

També es va aixecar una acta per tinença de drogues. Concretament, a un home li van trobar marihuana i 1.000 euros en bitllets fraccionats. 

El Cos Nacional de Policia a banda d'agents de la comissaria provincial de Girona, en aquest dispositiu de Salt, també van activar dues furgonetes de la UIP (Unitat d'Intervenció Policial). 

Aquest tipus de dispositius no és el primer cop que es fan a les comarques gironines, fa pocs dies se'n va fer un de similar en bars de Sant Feliu de Guíxols. 

Un operatiu policial simultani en bars de Sant Feliu de Guíxols acaba amb un detingut per Estrangeria i 11 denunciats  

Un operatiu policial simultani en quatre bars de Sant Feliu de Guíxols ha acabat amb 11 denunciats per consum de drogues i un detingut, per infracció de la Llei Orgànica d'Estrangeria (LOEX). L'actuació conjunta del Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil i Policia Local també va suposar l'aixecament de quatre actes per infraccions fiscals. 

Els registres es van fer de forma simultània en quatre locals el divendres 2 de setembre. Aquest dispositiu va començar després que a la policia els arribessin informacions anònimes que apuntaven que els quatre bars podien estar venent substàncies estupefaents per part d'estrangers. Per aquest motiu, van muntar l'operatiu per detectar possibles infraccions i el grau de compliment de la normativa en matèria d'estrangeria. 

L'operatiu va començar cap a les deu de la nit del divendres 2 de setembre i va implicar els diversos cossos policials. La Guàrdia Civil de Palamós que es va centrar en la normativa fiscal dels locals, la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols en qüestions tant administratives com de seguretat ciutadana i el Cos Nacional de Policia en aspectes de matèria estrangeria, que és qui té la competència en aquest àmbit. 

Els agents van escorcollar els locals i durant la identificació de les persones, se'ls va intervenir substàncies estupefaents. Per aquest motiu la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols va proposar a un total d'11 persones una sanció per tinença i consum d'estupefaents en ser infraccions greus a la Llei de Seguretat Ciutadana. 

Pel que fa al control de ciutadans estrangers, del total d'identificats, el Cos Nacional de Policia va citar tres persones davant del Grup d'Estrangers de Sant Feliu de Guíxols i també va detenir un ciutadà estranger en situació irregular. A aquest home, que estava en situació irregular a Espanya se li ha incoat un expedient d'expulsió per infracció a la Llei Orgànica d'Estrangeria (LOEX). La Guàrdia Civil per la seva banda va aixecar quatre per infraccions fiscals. 

Des del Cos Nacional de Policia espanyola, que va liderar l'operatiu, es destaca "la gran col·laboració" de tots els cossos participants i afegeixen que això dona "una imatge de treball policial coordinat i ben executat". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada