dilluns, 26 de setembre del 2022

S'ha celebrat la 22a festa de suport a la CNT-66

S'ha celebrat la 22a festa de suport a la CNT-66 

Hi van participar els secretaris de Relacions Internacionals de la CNT francesa, arribat des de Tolosa de Llenguadoc, i de la CGT, arribat des de Saragossa 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL (Corresponsal) Sant Llorenç de la Salanca (la Salanca, Rosselló) 13/09/2022.- Com altres anys, la CNT-66 ha celebrat la festa anual de suport sindical, aquesta vegada el dissabte 24 de setembre, a partir del migdia, a l'espai de lleure de Sant Llorenç de la Salanca, al Rosselló. Més d'un centenar de persones solidàries amb la CNT-66 hi van participar. 

Amb assistència des de diversos cantons catalano-occitans així com del Nord-est del Principat de Catalunya, la festa s'ha dedicat a la memòria del company anarquista Gerard BERNABEU LÓPEZ, animador de la festa els altres anys. 

La trobada, en la que hi havien parades de llibres i premsa, va començar al migdia amb un aperitiu de benvinguda i després del dinar, 

al moment del cafè s'ha fet la clàssica roda d'intervencions. Gent de la Catalunya Nord i d'Occitània ha exposat diversos conflictes i lluites sindicals sectorials i socials del territori en un incert context de guerra entre les potències imperialistes i l'actual hegemonia de l'extrema dreta a la demarcació, així com la situació de les persones migrant sans papers o la persistent resistència de la petita agricultura contra els cultius transgènics i l'ús de DDT. 

Arribat des de Tolosa de Llengadoc, el secretari de Relacions Internacionals de la CNT de l'hexàgon francès ha fet una crida a la lluita antifeixista i a una participació massiva en els piquets a la vaga general del proper dijous 29 de setembre [En grève le 29 septembre 2022 - Confédération nationale du travail (cnt-f.org)]. 

Al seu torn, el secretari de Relacions Internacionals de la CGT, que ha viatjat des de Saragossa al Rosselló, va manifestar el suport a la CNT francesa i a la seva mobilització a la vaga del 29 de setembre. 

Un  participant de la CGT-Girona, organització intercomarcal que manté un vincle estret amb la CNT-66 des de fa dècades, va animar a la concurrència a negar la frontera del Tractat dels Pirineus i extendre la lluita emancipatòria transfronterera. 

La tarda musical va arrencat amb algunes membres de la coral Les Voix Libres i el seu repertori de cançons revolucionàries que van animar a cantar tota la concurrència, abans de l'intervenció musical de  LES BOUCANIERES, de lluites i somnis, amb l'espectacle Sa Mère de Marc (contecert disto-còmic i uto-punk) sobre els passatges i episodis de la Commune de París de 1871. 

Miguel Ángel ha posat el punt final a la tarda amb les seves composicions carregades de forca, sentiment i d'esperanca revolucionària. 

Una vegada més s'ha ampliat la xarxa fraternal de coneixences i  contactes amb protagonistes i descendents de l'exili llibertari, 

destacant els familiars originaris de les col·lectivitats agràries aragoneses, com la Jacinta Rausa que està treballant en un llibre sobre el seu pare, Manuel Rausa. Veure Manuel Rausa Berniz [www. estelnegre.org], Vallobar (Osca) 23/10/1921-16/11/2009). Aragoneses: exilio, resistencia y deportación: MANUEL RAUSA BERNIZ: trabajador forzado de la TODT [aragonesesexilioydeportacion.blogspot.com]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada