dimecres, 7 de setembre del 2022

Regino García Gómez

Regino García Gómez

Regino García Gómez



El 15 de setembre de 2016 i de 2020 es publicà que "el 15 de setembre de 1990 mor a Vilanuèva d'Òlt (Nova Aquitània) l'anarcosindicalista Regino García Gómez. Havia nascut cap el 1907 a Cuenca". Ara tenim més dades: el 7 de setembre de 1907 neix a Cuenca l'anarcosindicalista Regino García Gómez. I va morir el 14 de setembre de 1990 al seu domicili de Pujòls (Òlt e Garona, Nova Aquitània). 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 7 de setembre de 1907 neix a Cuenca l'anarcosindicalista Regino García Gómez 

Militant de la CNT-AIT, després combaté les forces franquistes al front de l'Ebre, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i fou internat als camps de concentració de Sant Cebrià del Rosselló, el Barcarès i la Platja d'Argelers de la Marenda, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier, i després s'enrolà en una Companyia de Treballadors Estrangers 

Regino García Gómez: El 7 de setembre de 1907 neix a Cuenca (Serranía Media, Cuenca, Castella la Nova) l'anarcosindicalista Regino García Gómez. El seu pare es deia Bruno García i la seva mare, Julia Gómez. Quan era adolescent aprengué l'ofici de paleta i s'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT). Sense feina a la seva ciutat natal, emigrà a Madrid (Madrid, Castella la Nova). 

La seva companya fou Natividad Pescador Jaiz.  

Regino García Gómez va morir el 14 de setembre de 1990 al seu domicili de Pujòls (Òlt e Garona, Nova Aquitània, Occitània). 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=+Regino+Garc%C3%ADa+G%C3%B3mez]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada