divendres, 9 de setembre del 2022

Protesta a Empúries contra la negativa d’Aragonès a la manifestació de l’ANC i a la política neoautonomista del Govern de la Generalitat

Protesta a Empúries contra la negativa d'Aragonès a la manifestació de l'ANC i a la política neoautonomista del Govern de la Generalitat 

Aquest divendres davant l'Hostal Empúries - Hotel 

Ofensiva total d'ERC contra la manifestació de l'ANC a la Diada 

ERC intensifiquen els retrets públics i es dirigeixen a les seves bases criticant l'entitat            

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 09/09/2022.- Trobem a les xarxes socials aquesta convocatòria independentista: "Si vols fer arribar a en Pere Aragonès el teu DESACORD amb la NEGATIVA de participar en la MANIFESTACIÓ convocada per l'@assemblea i amb la POLÍTICA NEOAUTONOMISTA del @Govern,  

T'esperem divendres 9 de setembre, davant de l'HostalEmpúries -Hotel a les 18:00h." 

#aixíNO #PreparemNos 

Ofensiva total d'ERC contra la manifestació de l'ANC a la Diada 

Per altra banda, llegim a El Nacional.Cat que el carrers han tingut un protagonisme central en la Diada Nacional des de 1976, una vegada mort Franco. Especialment des del 2012, amb l'aparició de l'Assemblea Nacional Catalana com a actor de la societat civil i l'inici del procés d'autodeterminació. Des de llavors ha aconseguit grans convocatòries. I la complicitat dels successius Governs de la Generalitat. Amb l'excepció del president Artur Mas, que justificava la institucionalitat del càrrec, els següents presidents sí que hi han secundat les crides. Un paradigma que aquest any es trencarà amb l'absència del president Aragonès en un moment de màxima tensió política. Ho posa de manifest l'ofensiva total iniciada per ERC contra l'ANC davant la manifestació de l'Onze de Setembre. La direcció d'ERC fins i tot ha enviat una carta a la seva militància on, malgrat cridar a la mobilització per la Diada, acaben carregant contra el plantejament de la convocatòria de l'ANC. 

Tot va esclatar divendres passat, quan fonts de Presidència de la Generalitat van filtrar que el president del Govern, Pere Aragonès, no assistiria a la manifestació per la Diada de l'ANC, a diferència de l'any passat. Llavors aquestes fonts ja argumentaven que no seria "coherent" la seva presència en el marc d'una convocatòria que va contra el mateix Govern de la Generalitat, amb un manifest que denuncia que "els partits independentistes s'han acomodat a les institucions". En canvi, sí que participarà d'altres actes que Aragonès considera més "transversals", com el d'Òmnium Cultural. A mesura que han passat els dies s'han anat coneixent més baixes: no hi assistirà tampoc cap conseller d'ERC i encara no aclareixen qui hi anirà del partit. "Dependrà de si l'ANC acaba reformulant la convocatòria", assenyalen des de la direcció. 

Allò que fa una setmana era en privat, en off, aquesta setmana ha passat a ser una ofensiva mediàtica total, retransmesa en directe. Des de la roda de premsa de dilluns, la portaveu i secretària general adjunta Marta Vilalta (ERC) denunciava que la mobilització està plantejada per anar "contra independentistes" i "dividir-nos". Aquest dimarts, en diverses entrevistes, Oriol Junqueras criticava que "l'actitud, el manifest i el to de la convocatòria de la mobilització de l'ANC per la Diada estan molt lluny de ser inclusius". I ha reblat el clau el dimecres el president Aragonès en una entrevista a TV3: "No tindria sentit anar a una manifestació en contra del Govern que presideixo". 

En els mateixos arguments insisteixen en el missatge que la direcció d'ERC va adreçat el dimecres a les seves bases. ERC critica que "enguany la direcció de l'Assemblea Nacional Catalana ha optat per excloure una part molt important de l'independentisme, dividir-lo i fer-lo petit". I continua: "No podem compartir un manifest de convocatòria dirigit contra els partits independentistes i contra la feina que, amb molt d'esforç, i sovint patint repressió, presó i exili, fan cada dia milers de persones compromeses amb la llibertat del país. La manifestació s'hauria de fer a favor de la independència i no en contra d'altres independentistes". Matisen que hi tindran representació, però no concreten com. I demanen un "esforç" a l'ANC perquè "replantegi" la seva convocatòria. 

Un replantejament que no s'espera per part de l'Assemblea Nacional Catalana. L'entitat civil manté el pols amb ERC, segons publica EL NACIONAL.CAT. La seva presidenta, Dolors Feliu, insinuava la setmana passada, davant l'absència del president Aragonès, que no estava compromès amb la independència. Amb un to més rebaixat, Feliu negava el dimecres que la convocatòria fos "excloent", sinó que té el mateix "to crític" d'altres edicions però també "inclusiu" per obrir-la a tot l'independentisme. Mentrestant, l'altre soci del Govern de la Generalitat, Junts per Catalunya, hi assistirà en ple i fa crides obertes a participar-hi cada dia. 

Dimecres l'ANC va informar que ja ha omplert fins a 150 autocars per anar a la manifestació de Barcelona.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada