dijous, 29 de setembre del 2022

Natura Sterna celebrarà el Dia Mundial dels Ocells amb una activitat a Platja d’Aro

Natura Sterna celebrarà el Dia Mundial dels Ocells amb una activitat a Platja d'Aro 

Se celebrarà al Parc dels Estanys a les 11 hores 

Jaume Ramot: "És la nostra obligació com a grup naturalista local arribar a la gent del carrer" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castell Platja d'Aro S'Agaró (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 29/09/2022.- Llegim al Diari de Girona que diumenge 2 d'octubre al parc dels Estanys de Platja d'Aro  el Grup de Natura Sterna, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona), celebrarà el Dia Mundial dels Ocells amb un munt d'activitats pensades per gaudir de la natura en família. Al llarg de tot el matí petits i grans podran participar en l'observació d'ocells assistida per experts i en el taller infantil d'elaboració de boles de llavors, així com visitar les exposicions de Fotografia de natura, de Pintura naturalista i de fustes de plantes llenyoses de Catalunya i Occitània. 

En el marc de les activitats, els Agents Rurals alliberaran un rapinyaire recuperat al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà. 

Jaume Ramot: "És la nostra obligació com a grup naturalista local arribar a la gent del carrer" 

Segons Ràdio Capital de l'Empordà, el cap de setmana passat va començar iniciativa del Grup de Natura Sterna anomenada Glops de ciència amb la xerrada: Animals llefiscosos i a on trobar-los. Per saber de què es tracta aquest cicle de cafès científics, el seu president de l'entitat, Jaume Ramot, exposa al Supermatí d'aquesta ràdio. 

El president del Grup Natura Sterna explica que el seu propòsit és apropar la ciència a la gent del carrer d'una manera més relaxant perquè el "coneixement científic no sigui una cosa feixuga i pesada". També, generar consciència i atraure gent, mainada i jovent que sap, com aquella que no té coneixement dels amfibis. 

Per això, han creat aquests cicles de cafès al Parc dels Estanys de Platja d'Aro per fer una activitat més íntima, on puguis menjar mentre escoltes una xerrada ben a prop de la natura. Ramot ha detallat com va anar aquesta primera xerrada, "Animal llefiscosos i a on trobar-los", amb llista d'espera i tot. 

Properes activitats 

Després de l'èxit del primer Glop de Ciència, el president de l'entitat  afirma que es seguirà amb aquesta iniciativa i es farà una un divendres de cada mes fins a final d'any. També, ha comentat la següent proposta a càrrec d'un equip de la Universitat de Girona que presentaran el seu projecte pioner sobre el corb marí emplomallat, una espècie en perill d'extinció afectada per les captures artesanals dels pescadors. 

L'entitat encara està tancant les últimes xerrades dels propers cicles de l'any i, degut això, Ramot no ha pogut donar més detalls a la ràdio. D'altra banda, ha avançat les activitats previstes durant el matí de diumenge 2 d'octubre, Dia dels Ocells. 

Convida a tota aquella gent interessada en l'ornitologia i que li agradi la natura. Sobretot a la mainada perquè podran descobrir i tenir entre les mans diferents espècies d'aus. 

Una feina col·laborativa 

Finalment, el president de l'entitat ha agraït la feina de tots els voluntaris que es dediquen a fer un seguiment de la fauna, ja que afirma que un 80% de la seva feina no es veu. Per exemple, el mes de novembre començaran la campanya del seguiment del Duc de l'Empordà. 

Tal com comenta, durant tot l'any tenen un munt de gent ajudant en tasques diàries, però compten amb poques subvencions. Per tant, dona gràcies als voluntaris que dediquen "aquestes hores pel bé del medi ambient." 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada