dissabte, 24 de setembre del 2022

Junts, ERC, i PSC rebutgen una moció de la CUP-AMUNT en defensa del litoral a la Diputació de Girona

Junts, ERC, i PSC rebutgen una moció de la CUP-AMUNT en defensa del litoral a la Diputació de Girona 

La CUP-AMUNT ha presentat la moció per la defensa del litoral al Ple del mes de setembre de la Diputació de Girona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Cadaqués (Serra de Rodes/Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Peralada) 24/09/2022.- Llegim a Llibertat.Cat que aquest passat dimarts 20 de setembre la CUP-AMUNT ha presentat una moció reclamant, entre altres punts d'acord, al Parlament de Catalunya que doni suport a la creació del Parc Nacional dels sistemes dels canyons de la Costa Brava, donar suport a l'acord del Parlament de Catalunya que insta al Govern espanyol a fer efectiva la protecció mínima d'un 30% de la superfície marina de la mar Mediterrània de Catalunya, abans de l'estiu del 2023, i exigir al Govern de la Generalitat que compleixi la Llei de protecció i ordenació del litoral d'ara fa un any i el darrer acord de la mateixa sobre la creació del Conservatori del litoral amb pressupost per al 2023. 

Segons Marta Guillaumes, diputada provincial per la CUP-AMUNT, "és necessari ara més que mai protegir el litoral enfront la incessant gula dels grans oligopolis energètics per convertir el mar en una nova indústria. Cal sí o sí començar a canviar el rumb de l'economia. Cal evitar les activitats d'elevat impacte ambiental (com el cas de la indústria dels creuers) i anar transitant cap a una proposta d'activitats econòmiques sostenibles. La creació del Parc Nacional dels sistemes dels Canyons de la Costa Brava és una proposta concreta i tangible per a fer-ho possible". 

CUP-AMUNT denuncia també la "hipocresia" del Govern de la Generalitat, ERC i Junts, i el PSC per votar a favor dels macroprojectes eòlics i energètics al Parlament, però als Ajuntaments del territori hi voten en contra. Davant això CUP-AMUNT defensa que s'ha de posar sobre la taula un canvi de model, amb un estratègia clara de transició energètica a nivell nacional que sigui descentralitzada, distribuïda i pactada amb el territori. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada