diumenge, 25 de setembre del 2022

José Pérez Segura

Necrològica de José Pérez Segura apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 5 de maig de 1992

Necrològica de José Pérez Segura apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 5 de maig de 1992



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 25 de setembre de 1911 neix a Cuevas del Almanzora (Levante Almeriense) l'anarquista i anarcosindicalista José Pérez Segura 

Militant de la CNT clandestina i fugint de la repressió franquista, en 1948 passà la frontera del Pirineu Oriental i s'establí a Clarmont e Montferrand (Puèi Domat, Auvèrnhe) 

José Pérez Segura: El 25 de setembre de 1911 neix a Cuevas del Almanzora (Levante Almeriense, Almeria, Andalusia) l'anarquista i anarcosindicalista José Pérez Segura. El seu pare es deia José Pérez i la seva mare, María Segura.  

Quan encara era infant, emigrà amb la seva família a Barcelona i visqué al barri de Sants.  

Afiliat al Sindicat de la Construcció de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), durant la guerra lluità com a milicià en les columnes confederals.  

En 1939, amb el triomf militar franquista, restà a Barcelona, on vivia en una barraca al barri de les Corts.  

Treballà de drapaire i milità en la CNT clandestina. Ajudà a la guerrilla anarquista amb informació per a cops econòmics. Arran d'un atracament perpetrat el 31 de juliol de 1948, fugint de la repressió, passà la frontera del Pirineu Oriental i s'establí a Clarmont e Montferrand (Puèi Domat, Auvèrnhe, Occitània), on milità en la Federació Local de CNT-AIT en l'Exili. Posteriorment formà part de la Federació Local de Riam (Puèi Domat, Auvèrnhe, Occitània) i de bell nou retornà a Clarmont e Montferrand. Finalment en el Sindicat d'Oficis Varis de la Regional Exterior de la CNT-AIT local. La seva companya fou Encarnación Alonso Giménez.  

Malalt de tisi des de tota la seva vida, José Pérez Segura va morir el 10 de març de 1992 al Centre Hospitalari Universitari de Clarmont e Montferrand i va ser inhumat tres dies després al cementiri de Crouel d'aquesta població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada