dimecres, 21 de setembre del 2022

Girona Vota aconsegueix 259 concentracions de la plaça del Vi de Girona

VilaWeb

Girona Vota aconsegueix 259 concentracions de la plaça del Vi de Girona 

Després de 259 setmanes consecutives a la plaça del Vi s'ha celebrat un acte important   

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 21/09/2022.- Llegim a VilaWeb que després de 259 setmanes consecutives, Girona Vota va fer dilluns l'última concentració. Des del 2017, cada dilluns al vespre es congregaven a la plaça del Vi de Girona per la llibertat dels presoners polítics, persones exiliades i represaliades i contra la repressió del Govern espanyol. 

Unes quatre-centes persones es van congregar per darrera vegada a la plaça del Vi i ho van fer enmig d'un clar clam a la unitat de l'independentisme. Allà s'hi van reunit -presencialment i telemàtica- el govern del Primer d'Octubre de 2017 i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com la presidenta del Parlament Carme Forcadell i la que fou diputada Anna Gabriel. També hi van participar altres persones represaliades com Valtònyc i Carla Costa, represaliada arran de les protestes postsentència a la ciutat de Girona, l'octubre del 2019. 

"Hem de preservar l'arma de la mobilització" 

El president Puigdemont va agraïr l'acompanyament de la gent. "Hi sou, us he notat, us he sentit, mai he tingut la sensació de renúncia de la gent". També va dir que el Parlament Europeu és una font més de lluita per aconseguir la independència. "Sempre que se'ns dóna l'oportunitat, recordem què hi fem, qui és l'Estat espanyol, un estat que incompleix les normatives europees, que espia polítics i ciutadans. Posem la nostra força, la nostra veu per recordar als europeus quin company de viatge tenen". Puigdemont va recordar que la fórmula de l'èxit és la lluita i la concentració. "L'Estat espanyol no és capaç d'organitzar Catalunya, tot i dedicar-hi recursos econòmics per intentar competir, però no pot mobilitzar, ha de provocar. Aquesta arma l'hem de preservar i tornar-la a fer servir perquè la independència es fa així. Una part de la fórmula requereix molts ingredients, però un d'ells és imprescindible, la mobilització i la unitat". 

En el mateix sentit, l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez va assegurar que "el país veurà guanyar la independència malgrat que avui hi hagi dubtes i discussions". "Només hi ha un camí segur per guanyar la independència i és la gent i el poble", va afegir. L'expresident d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, que hi va participar telemàticament, va celebrar la unió de l'acte. "Sabem que és un moviment que neix de la base i que demana molta determinació i que seguim units amb pocs retrets i amb ganes de construir", va insistir. 

Junqueras va agraïr en un vídeo el suport rebut durant tant de temps. "Gràcies pel vostre suport útil i esperançador. Tot allò que fareu per tirar endavant els projectes com l'amnistia, el dret d'autodeterminació i, en definitiva, la independència".  

Carme Forcadell, per la seva banda, va lamentar no poder-hi ser i va agraïr "l'esforç, feina i dedicació de cada setmana. La nostra lluita continua, ens tornarem a trobar als carrers". 

En l'acte també hi va estar present Quim Forn, qui va afirmar que cal recuperar "el camí de la unitat, la determinació i la il·lusió de l'1-0, estic convençut que l'acabarem."  

En la mateixa línia va parlar Josep Rull, qui va defensar la unitat:"La unitat ens fa poderosos. La unitat ens fa invencibles. Ho vam demostrar l'1-O. És la principal lliçó dels fets d'octubre". 

Just el dia que es va saber que la Fiscalia Superior de Catalunya li demanava un any d'inhabilitació, Meritxell Serret va participar a l'acte de Girona i va fer una crida a persistir per fer front a la repressió. "Hem après que el que fa trontollar l'Estat repressiu és la democràcia", va afirmar durant la seva intervenció.  

Dolors Bassa, per la seva banda, va fer una crida a continuar treballant per la fi de la repressió i per avançar per aconseguir la independència. 

L'acte també va comptar amb la participació de Valtonyc i diverses persones encausades arran de les mobilitzacions postsentència. Entre elles, Carla Costa o Òscar Campos que van criticar durament la posició del Govern de la Generalitat. "Necessitem polítics valents", va etzibat Costa durant el seu discurs. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada