divendres, 16 de setembre del 2022

Els transportistes de l’empresa Calsina Carré SL convoquen una vaga de 24 hores per dilluns

Els transportistes de l'empresa Calsina Carré SL convoquen una vaga de 24 hores per dilluns 

Reclamen millores salarials i denunciar els "incompliments de l'empresa" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Pont de Molins (Alt Empordà) 16/09/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, els transportistes de l'empresa Calsina Carré SL han convocat una vaga de 24 hores per reclamar millores salarials i denunciar els "incompliments de l'empresa". Demanen que s'apliqui el 7,5% de pujada salarial que recull el conveni a tots els plusos variables que perceben, entre els quals hi ha incentius per quilometratge o per càrrega o descàrrega. 

"L'empresa, però, s'hi nega i ens proposa un canvi de model retributiu, que a la pràctica suposa que hi continuarem perdent", diu el portaveu del comitè de vaga, Antoni Cracana. La vaga afecta 52 treballadors.. 

Segons asseguren UGT i CCOO, la vaga a Calsina Carré SL de Pont de Molins (Alt Empordà) s'ha convocat davant "la intransigència de l'empresa, que pretén canviar tot el sistema retributiu que s'havia aplicat històricament". El focus del litigi, expliquen, és l'increment del 7,5% que es va fixar al conveni. Els vaguistes reclamen que aquest augment no només s'apliqui al salari base -com ja s'ha fet- sinó que també s'estengui de manera homogènia als plusos variables que perceben els transportistes. 

"Són incentius referits a conceptes com el quilometratge o les càrregues i descàrregues", concreta Cracana. "Com que hem vist que l'empresa es manté enrocada, per això hem decidit tirar endavant la vaga", hi afegeix. A més, Cracana també critica que l'any 2008, amb la primera crisi, van acceptar una retallada del 38% d'aquests incentius -que suposava "entre 400 i 500 euros mensuals"- i que, "tot i haver-nos fet moltes promeses, no s'han recuperat mai".  

De moment, la primera de les vagues de 24 hores s'ha convocat per dilluns, però els vaguistes ja adverteixen que es podrien repetir "cíclicament" si el conflicte no es desencalla. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada