dimecres, 14 de setembre del 2022

Alliberen l’ex-secretari de l’ANC Tomàs Sayes, detingut després de la manifestació de la Diada

VilaWeb

Alliberen l'ex-secretari de l'ANC Tomàs Sayes, detingut després de la manifestació de la Diada 

L'activista va ser detingut pels Mossos en un control a Terrassa · L'acusaven de no haver atès citacions judicials per una protesta per Pablo Hasel 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) 14/09/2022.- Llegim a VilaWeb que l'ex-secretari nacional de l'ANC Tomàs Sayes fou alliberat poc després del migdia de dilluns, una volta ha passat a disposició del jutjat de Terrassa (Vallès Occidental). L'activista, que forma part del CDR Cerdanya i de l'Ateneu Popular de la Cerdanya, va ser detingut diumenge a la nit en un control dels Mossos d'Esquadra quan tornava cap a casa després d'haver assistit a la manifestació de la Diada a Barcelona. Sayes va passar la nit al calabós de la comissaria dels Mossos a Terrassa. 

"En Tomàs, independentista incansable, ha patit la segona detenció per haver decidit de no col·laborar amb l'Estat espanyol", va piular el col·lectiu Alerta Solidària quan Sayes fou alliberat. Segons els Mossos, l'activista havia estat detingut per no haver atès les citacions del Jutjat d'Instrucció número 1 de la Seu d'Urgell (Alt Urgell, comtat d'Urgell) arran d'un tall a la carretera entre Bellver de Cerdanya i Prullans (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) com a protesta per l'empresonament del raper Pablo Hasel. 

Ara bé, a final de juny, Sayes ja va ser detingut pels Mossos d'Esquadra pels mateixos motius a prop de la duana d'Andorra. Segons que va explicar aleshores l'AteneuPopular de Cerdanya, l'activista va passar la nit al calabós de la policia espanyola abans de passar a disposició judicial i, posteriorment, ser alliberat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada