dilluns, 8 d’agost del 2022

Salvem Begur, Ecologistes en Acció i SOS Costa Brava denuncia que l'Ajuntament de Begur insisteix en edificar al Puig Montcal

Salvem Begur, Ecologistes en Acció i SOS Costa Brava denuncia que l'Ajuntament de Begur insisteix en edificar al Puig Montcal 

Les entitats asseguren que es tracta d'una zona qualificada com a espai lliure i no edificable 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Alt Empordà, comtat de Girona) 08/08/2022.- Llegim al portal El Gerió Digital que Salvem Begur, juntament amb Ecologistes en Acció i SOS Costa Brava, denuncia el que consideren un "nou intent" de l'Ajuntament de Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) d'edificar a la part alta del Puig Montcal, amb l'ordenació de nou parcel·les. Les entitats alerten que el Consistori pretén aprovar definitivament al ple municipal de demà dimarts la modificació del Pla Parcial Montcal 2 per adaptar-lo al Pla Director Urbanístic, que "requeria la seva no edificació i qualificació com a espais lliures i zones verdes". 

Asseguren que es tracta del tercer intent després que les altres dues aprovacions inicials quedessin aturades en els tràmits d'informació pública, per les al·legacions de les entitats i els "informes desfavorables de Medi Ambient". 

En un comunicat, les entitats afirmen que la urbanització d'aquests terrenys comportaria "greus irregularitats". Entre elles, l'afectació al PEIN Muntanyes de Begur per "permetre edificar terrenys dotats de protecció especial i inclosos a l'Espai d'Interès Natural"; l'afectació de la Xarxa Natura 2000 i d'un hàbitat d'interès prioritari o la "infracció del Pla Territorial Parcial de les comarques gironines que classifica els terrenys com a sistema d'espais oberts". 

Per tot plegat, reclamen al Secretari Municipal de l'Ajuntament que "formuli advertiment de possible il·legalitat" sobre l'acord d'aprovació abans de sotmetre'l a votació del ple de l'Ajuntament. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada