divendres, 12 d’agost del 2022

L’Ajuntament de Begur fa marxa enrere amb la modificació de Puig Montcal a l’espera de veure un informe de Medi ambient

L'Ajuntament de Begur fa marxa enrere amb la modificació de Puig Montcal a l'espera de veure un informe de Medi ambient 

Salvem Begur i Ecologistes en Acció celebren que l'Ajuntament freni la modificació urbanística, tot i que reiteren que l'administració hauria de protegir l'entorn 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) 12/08/2022.- Llegim al Diari de Girona que l'Ajuntament de Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) ha fet marxa enrere i finalment ha aturat l'aprovació de la modificació del Pla Parcial Urbanístic del Sector S-21, Montcal 2, que s'havia d'aprovar aquesta setmana en el ple que l'Ajuntament va celebrar dimarts al vespre. Finalment, però, el Consistori ha decidit aturar l'aprovació, i per fer-ho va retirar el punt de l'ordre del dia. Davant les queixes de Salvem Begur, Ecologistes en Acció i SOS Costa Brava, que denunciaven que aquest espai s'hauria de preservar com a zona verda perquè forma part de l'àrea protegida de la xarxa Natura 2000, el Consistori ha demanat un informe de Medi Ambient de la Generalitat i espera el seu contingut per decidir si torna presentar la modificació en sessió ordinària. 

La portaveu de Salvem Begur i Ecologistes en Acció, Lydia Chaparro, exposa que «estem satisfets que no s'hagi aprovat, però evidentment no trobem bé que la part ambiental mai estigui ben complementada». «Mai ens posem d'acord amb aquest tema quan és molt senzill. No està aprovada la delimitació, però el projecte de la zona Puig Montcal està dins la xarxa Natura 2000. Sempre hem de batallar això quan és de calaix», defensa la portaveu ecologista, que, alhora, es mostra prudent pel que fa al futur del projecte. «A veure què passa amb l'informe que sol·liciten», conclou. 

Tercer intent 

El Consistori pretenia aprovar definitivament la modificació del Pla Parcial Montcal 2 per adaptar-lo al Pla Director Urbanístic (PDU), que «requeria la seva no edificació i qualificació com a espais lliures i zones verdes». El d'aquesta setmana era el tercer intent després que les altres dues aprovacions inicials quedessin aturades en els tràmits d'informació pública, per les al·legacions de les entitats i els informes «desfavorables» del Departament de Medi Ambient. Les entitats han denunciat en reiterades ocasions que la proposta plantejada vulnera el PDU en ampliar de 7 a 9 les parcel·les edificables i en la previsió d'edificar terrenys dotats de protecció especial i inclosos a l'Espai d'Interès Natural (PEIN). Interpel·lats per aquests fets, l'Ajuntament de Begur exposa que no farà declaracions fins que rebi l'informe. 

Punt «calent» de la zona de Sa Riera 

D'altra banda, un altre dels punts «calents» del municipi és la zona de Sa Riera, que enfronta a l'entitat SOS Costa Brava i un fons d'inversió suís, Stoneweg, als tribunals per la construcció de 52 habitatges i 78 aparcaments en una zona boscosa. 

A finals de maig, el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) va avalar una mesura cautelar demanada per les entitats, que sol·licitaven als tribunals ordenar que els promotors informessin els compradors de la situació judicial en què es trobaven els immobles, que estan a mig construir. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada