diumenge, 14 d’agost del 2022

Ecologistes en Acció ha defensat que Alemanya ha de canviar el seu model de producció i consum amb una transició cap a la descarbonització

Gasoducte MidCat (Ecologistes en acció)


Ecologistes en Acció ha defensat que Alemanya ha de canviar el seu model de producció i consum amb una transició cap a la descarbonització   

El conseller Giró critica el discurs de Ribera sobre el gasoducte MidCat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Hostalric (Baix Montseny, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 14/08/2022.- Objectiu: descarbonització. L'entitat Ecologistes en Acció (EeA) ha afirmat que les estimacions del Govern del temps de construcció "són irreals o hi haurà un increment substancial dels costos". L'entitat ha rebutjat rotundament el reimpuls del projecte MidCat. "La reducció del consum és essencial, en comptes d'aprofundir en la dependència dels combustibles fòssils amb més infraestructures gasistes", ha expressat. "S'ha d'apostar per una transició energètica urgent cap a un model renovable i democràtic", ha defensat. "Alemanya ha d'afrontar la seva particular crisi energètica, fent grans canvis al seu model de producció i consum fins a aconseguir la descarbonització i deixar d'imposar mesures a la resta de països europeus en benefici propi", ha sentenciat. 

El conseller Giró critica el discurs de Ribera sobre el gasoducte MidCat 

Per altra banda, el conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha criticat a Teresa Ribera per prometre la construcció en tan poc temps del gasoducte MidCat, que connectaria amb l'hexàgon francès des del Nord-est de Catalunya. "No és realista ni responsable dir que en 8 o 9 mesos el tram estaria acabat", ha indicat a TV3, tot i que assegura que, "sens dubte, és un projecte positiu". Giró ha recordat que l'Estat francès pràcticament no utilitza gas per generar electricitat. El 70% la produeix mitjançant centrals nuclears. 

"La construcció del MidCat és una solució parcial i a mitjà termini extremadament complexa", ha explicat. "Com en tots els àmbits de l'economia i la política, cal fer una aproximació realista a la qüestió", ha assenyalat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada