dimarts, 9 d’agost del 2022

Critiquen la lentitud de reacció en l’afer Cuenca

Critiquen la lentitud de reacció en l'afer Cuenca 

La CUP de Banyoles també en reclama la dimissió del regidor de cultura per les piulades 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) 09/08/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que els grups de l'oposició de l'Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) van coincidir ahir a criticar la lentitud amb què l'equip de govern va reaccionar diumenge a la tarda després de les polèmiques piulades del regidor de Cultura i tercer tinent d'alcalde, Miquel Cuenca (Junts), al seu Twitter en què manifestava el seu desacord amb la "llei trans" i "la teoria queer". El regidor de Convivència i Progrés, Quim Fernàndez, va insistir en la lentitud de reflexos de l'equip de govern. "Una piulada personal és una opinió lliure, però, en el seu cas, compromet el govern de Banyoles. Hauria hagut de fer alguna cosa més que retirar les piulades." I hi va afegir: "Tothom té dret a opinar, el problema són uns adjectius que ofenen tot un col·lectiu". 

El portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall (CUP), va qualificar de transfòbiques les piulades de Cuenca i en va exigir la immediata dimissió. "El problema és que es va basar en un llibre i unes dades d'autors transfòbics, que sense cap dada científica i social qualifiquen la teoria Queer de retrògrada, sexista i neoliberal". A més, va argumentar que la carta de disculpa del regidor de cultura després d'esborrar les piulades "està escrita des d'un pedestal i no transmet sinceritat". Finalment, va demanar respecte per les mocions aprovades pel ple municipal de suport a la llei trans. 

Per la seva banda, ERC va demanar a Junts si redistribuirà les funcions de govern, si ha canviat de criteris quant a les polítiques d'igualtat i el posicionament de la regidora i consellera comarcal de Drets Socials en aquest afer. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada