divendres, 5 d’agost del 2022

Carmen Hernández Martín


Necrològica de Carmen Hernández Martín apareguda en el periòdic mexicà "Tierra y Libertad" del novembre-desembre de 1963

Necrològica de Carmen Hernández Martín apareguda en el periòdic mexicà Tierra y Libertad del novembre-desembre de 1963

 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 5 d'agost de 1914 neix a Ávila l'anarquista i anarcosindicalista Carmen Hernández Martín 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Carmen Hernández Martín: El 5 d'agost de 1914 neix a Ávila (comarca de Ávila, Ávila, Castella la Vella) l'anarquista i anarcosindicalista Carmen Hernández Martín, que va fer servir el pseudònim Nieves Martín.  

Militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental.  

D'antuvi a Bordèu (Gironda, Nova Aquitània, Occitània), pogué emigrar a Caracas (Veneçuela).  

En els anys cinquanta del segle XX va ser en dues ocasions secretaria de la CNT en l'Exili a Veneçuela. També fou presidenta de l'Aliança SindicalEspanyola (ASE), que arreplegava la CNT-AIT, la Unió General de Treballadors (UGT) i Eusko Langileen Alkartasuna - Solidaritat dels Treballadors Bascos (ELA-STB) i secretària de la Joventuts Llibertàries Veneçuela. Sota el pseudònim Nieves Martín, va col·laborar en Ruta.  

En morir estava estudiant el batxillerat de manera lliure amb la finalitat d'esdevenir mestra i pedagoga.  

Carmen Hernández Martín va morir d'un accident d'automòbil en 1963 a Caracas.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada