dimarts, 26 de juliol del 2022

Donen la Benvinguda nens inenes saharauís que passaran l'estiu al Baix Empordà

Benvinguda dels Infants saharauis a Palafrugell enguany


Donen la Benvinguda nens inenes saharauís que passaran l'estiu al Baix Empordà 

Residiran fins a finals d'agost amb famílies d'acollida de la comarca, dues nenes es quedaran a Palafrugell         

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 26/07/2022.- Llegim al Diari de Girona que el divendres 22 de juliol, a l'espai de l'Alberg Solidança, es va fer una recepció institucional les i els infants sahrauís acollits aquest estiu per famílies del Baix Empordà. Aquests nens i nenes provenen dels campaments de refugiats de Tindouf situats al desert algerià, on es troba la Daira de Bu Craa amb la qual segueix vigent un conveni d'agermanament amb Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona). Cal destacar que, aquest any s'ha endarrerit molt l'arribada, unes 3 setmanes aproximadament, per motius administratius/polítics. 

Les i els infants saharauí tenen 8 anys i passaran l'estiu al Baix Empordà, en concret dues nenes a Palafrugell.  

La seva estada s'allargarà fins a finals del mes d'agost dins el projecte denominat «Vacances en Pau 2022», coordinat per l'entitat ACAPS, membres de la Taula de Solidaritat i Cooperació, i en cas de Palafrugell amb la col·laboració de l'Ajuntament. L'acte de benvinguda va comptar amb una rebuda per part dels representants i regidors de les institucions que hi participen. 

L'objectiu d'aquest projecte és facilitar que diversos nens i nenes sahrauís tinguin la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent; així com donar a conèixer la realitat del poble sahrauí mitjançant l'arribada dels infants i la seva relació amb les famílies autòctones.  

Les colònies d'estiu per infants sahrauís són un símbol de solidaritat i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra, sobretot pels més petits. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada