dimarts, 26 de juliol del 2022

Denuncien l’acomiadament de tripulants de Ryanair des de l’inici de la vaga

Denuncien l'acomiadament de tripulants de Ryanair des de l'inici de la vaga 

Dels 10 acomiadaments que els sindicats aeris denuncien, un ha estat a l'aeroport Girona - Costa Brava 

La vaga de Ryanair torna a provocar cancel·lacions i retards 

A primera hora del matí d'ahir hi havia fins a 62 afectacions als aeroports on opera la companyia 

Totes aquestes jornades de vaga han provocat cancel·lacions de vols, així com retards tant en les arribades com en les sortides. Ahir, a l'Aeroport Girona - Costa Brava es van registrar dos retards en sortides i dos més en arribades 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilobí d'Onyar (la Selva, comtat de Girona) 26/07/2022.- Llegim al Diari de Girona que els sindicats del sector aeri denuncien l'acomiadament de tripulants de cabina de Ryanair des que va començar la vaga a finals del mes de juny. Fins ara, la companyia ha acomiadat a 10 tripulants, per fer efectiu el seu dret a vaga, un d'ells a l'aeroport Girona - Costa Brava. També n'ha acomiadat quatre a Barcelona, quatre a Màlaga -l'últim registrat ahir- i un a Santiago de Compostela. 

Ernesto Iglesias, el responsable del sector aeri d'USO, ja va declarar fa unes setmanes que aquests acomiadaments «són il·legals». Per això, va avisar que «ja estem estudiant cadascuna de les cartes d'acomiadament per interposar les demandes oportunes». A més, Inspecció de Treball ja va avisar a Ryanair que havia de complir la legislació espanyola sobre el dret a vaga. «Es va mencionar específicament que no podien canviar la programació d'una persona assignada a nu vol que fos de servei mínim ni pretendre que els treballadors acceptessin les notificacions en temps de descans. El dret a la desconnexió digital també està protegit», també va explicar Iglesias. 

Totes aquestes jornades de vaga han provocat cancel·lacions de vols, així com retards tant en les arribades com en les sortides. Ahir, a l'Aeroport Girona - Costa Brava es van registrar dos retards en sortides i dos més en arribades. En tot cas, l'aeroport Girona - Costa Brava no es veu tan perjudicat en cancel·lacions o retards comparat amb altres aeroports com els de Barcelona - El Prat, on ahir es van registrar nou cancel·lacions i sis retards. 

Els tripulants de cabina de Ryanair faran aquesta setmana tres dies més d'aturada entre avui i dijous. Són els últims dies de vaga anunciats fins al moment, tot i que també es podrien allargar durant el mes d'agost, ja que la companyia encara no ha donat resposta a les peticions dels tripulants. 

La vaga de Ryanair torna a provocar cancel·lacions i retards 

Segons les agències, la vaga de tripulants de cabina de passatgers de la companyia Ryanair ahir dilluns va afectar, a primera hora del matí, fins a onze vols que van ser cancel·lats i uns als 51 que es van veure afectats per retards, molts d'ells amb origen o destí als aeroports de Barcelona - El Prat i Palma de Mallorca. Els vols cancel·lats van ser els de Barcelona-Milà, Barcelona-Roma, Barcelona-Palma de Mallorca i Barcelona-Londres, que tenien l'origen en Barcelona - El Prat. Els vols cancel·lats que tenien com a destí Barcelona - El Prat van ser els de Londres-Barcelona, Milà-Barcelona, Palma de Mallorca-Barcelona, Roma-Barcelona i Vigo-Barcelona. 

Els 51 vols que van patir retards provocats per la vaga de Ryanair van afectar especialment els aeroports de Palma de Mallorca (amb deu retards), Màlaga (amb nou afectacions), Alacant (amb set retards) i Barcelona (amb sis retards). En total hi va haver retards a disset vols de sortida dels aeroports on opera la companyia irlandesa, mentre que hi va haver fins a 34 retards en els vols d'arribada. 

Ahir dilluns va començar una nova tongada d'aturades dels tripulants de cabina de passatgers de Ryanair, una vaga en la qual els treballadors exigeixen que el nou conveni reculli unes condicions laborals dignes i sota la legislació espanyola per als seus treballadors. Aquesta setmana és previst que hi hagi aturades des d'ahir dilluns i fins dijous vinent, 28 de juliol. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada