divendres, 18 de febrer del 2022

Simeón Rafael Susín Pac

Necrològica de Simeón Susín Pac apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 24 de març de 1992

Necrològica de Simeón Susín Pac apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 24 de març de 1992



El 18 de febrer de 2017 es publicà que "el El 18 de febrer de 1909 neix a Osca l'anarcosindicalista Simón Rafael Susín Pac". Ara tenim més dades: en comptes de Simón es deia Simeón i que havia mort a Montalban el 24 de febrer de 1992, quan va ser el 23 de febrer.  

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 18 de febrer de 1909 neix a Uesca (Plana de Uesca) l'anarcosindicalista Simeón Rafael Susín Pac 

Militant de la CNT-AIT, va ser empresonat a Uesca arran del moviment de solidaritat amb l'aixecament revolucionari del gener de 1932 a Fígols 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració de la Platja d'Argelers de la Marenda i de Bram, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Simeón Rafael Susín Pac: El 18 de febrer de 1909 neix a Uesca (Plana de Uesca, Uesca, Aragó) l'anarcosindicalista Simeón Rafael Susín Pac --algunes fonts citen erròniament el nom com Simón--. El seu pare es deia Rafael Susín Rudié, jornaler, i la seva mare, Juana Pac Castán. 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració de la Platja d'Argelers de la Marenda i de Bram, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

Simeón Susín Pac va morir el 23 de febrer --algunes fonts citen erròniament el 24 de febrer-- de 1992 a Montalban (Tarn e Garona, Guiena, Occitània). 

Per llegir la seva biografia; 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Sim%C3%B3n+Sus%C3%ADn+Pac]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada