dijous, 24 de febrer del 2022

Lorenzo Landeira Ramírez

Necrològica de Lorenzo Landeira Ramírez apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 19 de febrer de 1985

Necrològica de Lorenzo Landeira Ramírez apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 19 de febrer de 1985



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 24 de febrer de 1918 neix a Madrid l'anarcosindicalista Lorenzo Landeira Ramírez --algunes fonts citen erròniament el segon llinatge Ramil 

Lluità contra el feixisme en la guerra i en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Lorenzo Landeira Ramírez: El 24 de febrer de 1918 neix a Madrid (Comunidad de Madrid, Castella la Nova) l'anarcosindicalista Lorenzo Landeira Ramírez --algunes fonts citen erròniament el segon llinatge Ramil--. El seu pare es deia José Landeira i la seva mare, Dolores Ramírez.  

Lluità contra el feixisme en la guerra i en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental.  

Després de viure per diversos zones de l'hexàgon francès, s'establí a Dreux (Eure-et-Loir, Centre-Val de Loire), on milità en la Federació Local de la Confederació Nacional del Treball en l'Exili i després Regional Exterior de la CNT-AIT.  

Lorenzo Landeira Ramírez va morir el 6 de desembre de 1984 al de Dreux, poc després d'haver realitzat un viatge a la Península. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada