dissabte, 19 de febrer del 2022

El veïnat del barri fins ara Sánchez Fuensant de Ripoll trien de dir-se dels Ferroviaris i deixen enrere el nom franquista del carrer

El veïnat del barri fins ara Sánchez Fuensant de Ripoll trien de dir-se dels Ferroviaris i deixen enrere el nom franquista del carrer 

S'ha imposat a les altres dues opcions, carrers dels Ferrocarrils i de la Cooperativa Sant Eudald 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripollès, comtat d'Osona) 19/02/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, les veïnes i els veïns del barri fins ara del general Sánchez Fuensanta de Ripoll (Ripollès, comtat d'Osona) han decidit que el seu carrer es passi a anomenar dels Ferroviaris i deixaran enrere el nom del general franquista amb el qual s'identifica la zona on viuen. Malgrat la pluja que ha caigut al matí, durant les vora tres hores que ha durat la jornada hi han participat cinquanta-set veïns, dos dels quals han emès vots nuls. 

L'Ajuntament es va comprometre a canviar-ho 

Carrer dels Ferroviaris s'ha imposat amb trenta-tres vots a les altres dues opcions, dels Ferrocarrils, que n'ha tret set, i de la Cooperativa Sant Eudald, que n'ha obtingut quinze. Ara el nomenclàtor de l'Ajuntament s'haurà de fer càrrec del canvi de nom de la via, tal com es va comprometre, atès que va assegurar que la consulta era vinculant. 

Fa temps que les dues plaques originals del carrer del general Sánchez Fuensanta, que donava nom al barri, no figuren a la via pública per complir la llei de espanyola la Memòria Històrica i la catalana del Memorial Democràtic sobre la presència de simbologia i nomenclatura franquista a l'espai públic. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada