diumenge, 13 de febrer del 2022

Activitats de la setmana del 14 al 20 de febrer a a l'anònims


Presentació del llibre
Migrar i resistir
Històries de l'últim èxode a Europa
Amb Mònica Rafols Parra, autora del llibre i Gemma Melendez , professora de pensament literari.
Dimarts, 15 de febrer a les 18.30 hores


El llibre, escrit en primera persona, narra l'experiència de la Mònica, una dona que comença fotografiant, documentant i denunciant la situació que pateixen els que arriben i que acaba fent de voluntària a diferents camps de refugiats. Durant tres anys, l'escriptora, coneix homes i dones que han fet l'impossible per començar una nova vida, lluny de la guerra, la miseria o l'opressió i que s'han trobat amb una Europa cruel que no respecta ni el dret a la vida. De la mà honesta de la narradora, veiem com voluntaris independents i activistes lluiten per humanitzar situacions mentre els polítics i una part de la societat miren cap a una altra banda.
-------------------------
Enric Casasses lectura poètica de
Soliloquis de nyigui - nyogui
Presentació d'Ivette Nadal
amb un tastet de Pol Pagès Bonnín guitarra i Francesc Vidal saxo
Dijous,17/02/2022 a les 19 hores



-----------------------------------------
Presentació de la plataforma
Consulta popular, Monarquia o república del Vallès Oriental
Divendres, 18/02/2022 a les 18.30h


--------------------------------
Xerrada debat
Ciutats del demà i la tradició anarquista en el pensament urbanístic del segle XX
Colin Ward: urbanisme des de baix

Amb Jere Kuzmanic, assistent del departament d'urbanisme de la facultat d'enginyeria civil, arquitectura i geodèsia de Split. Participa en investigacions científiques, professionals i activistes en el camp de l'urbanisme i els estudis urbans crítics.

Dissabte, 19/02/2022 a les 18 hores



Colin Ward (Wanstead, 1924 – Ipswich, 2010) va ser un escriptor anarquista britànic. Ha estat anomenat «un dels pensadors anarquistes més grans de l'últim mig segle, i un historiador social pioner»
La majoria dels treballs de Ward tracten el problema de l'allotjament rural i els problemes de la superpoblació i les normes de planificació a la Gran Bretanya, per a les quals va proposar solucions anarquistes. Era un admirador fervent de l'arquitecte Walter Segal, que va establir un sistema de 'construeix-ho tu mateix' a Lewisham que significava que les terres que eren massa petites o on era difícil construir de forma convencional eren lliurades a la gent, que amb l'ajuda de Segal construiria les seves pròpies llars. Ward estava molt interessat en la idea de 'construeix-ho tu mateix', i va dir en resposta a la proposició d'eliminar totes les lleis de planificació: 'No crec a deixar llibertat absoluta, els rics assassinen impunement quan això passa. Però vull que el sistema de planificació sigui prou flexible per donar una oportunitat a les persones sense llar". Al seu llibreCotters and Squatters (Aparceros i okupes), Ward va descriure el desenvolupament històric de costums informals d'apropiar-se de terrenys per allotjar-se que va créixer amb freqüència en oposició a sistemes constituïts legalment de propietat de la terra. Ward va descriure costums ancestrals en moltes cultures similars a la tradició gal•lesa del Tŷ unnos o 'casa d'una nit' construïda en sòl comú.
Ward va incloure un passatge de Kropotkin, qui va dir del paisatge buit i assilvestrat de Surrey i Sussex a finals del segle XIX: 'en totes direccions veig espais abandonats i jardins de fruiters camí de la ruïna, tota una població ha desaparegut.' El mateix Ward va anar més enllà per observar: 'Precisament un segle després que s'escrivís aquest testimoni, els camps estaven buits una altra vegada. Cinquanta anys de subsidis havien fet milionaris als propietaris de terres de labor per mitjà del cultiu mecanitzat i, amb una crisi de sobreproducció; la Unió Europea estava premiant-los per no cultivar res en part de les terres. No obstant això, hi havia menys oportunitats que mai a la història per als pobres sense llar. Els fills crescuts de les famílies locals no poden pujar al carro de l'allotjament". La solució de Ward era que 'hauria d'haver algun lloc a cada parròquia on sigui possible per a la gent construir les seves pròpies llars, i se'ls hauria de permetre fer una mica cada vegada, començant d'una manera senzilla i millorant l'estructura amb el temps. La idea que una casa hauria d'estar completa abans que puguis obtenir una llicència urbanística i una hipoteca és absurda abans que puguis obtenir una llicència urbanística i una hipoteca és absurda. Mira les cases d´aquest poble. Moltes han desenvolupat el seu caràcter a través de segles -una mica de medieval a la part posterior, amb addicions Tudor i Georgianas.' començant de manera senzilla i millorant l'estructura amb el temps.

------------------------------------------------
Llibertat Lola!  Lola fa 71 anys
Brindem per Lola i la seva llibertat!
Diumenge, 20/02/2022 a les 12 del migdia



 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada