dimecres, 12 de gener del 2022

Les famílies critiquen que els cotxes tornin a circular pel davant l'escola Àgora, de Girona

Divergències en la mobilitat al voltant de l'escola Àgora 

Les famílies critiquen que els cotxes tornin a circular pel davant  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 12/01/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que els cotxes tornen a circular per davant de l'escola pública Àgora de Girona. Ho fan des del 22 de desembre, però ara coincideix amb l'entrada i sortida d'escolars i docents amb la represa del curs, dilluns. Amb les obres de millora a l'entorn del centre, es fan evidents les divergències sobre la mobilitat en aquest sector del sud del barri de Sant Narcís. 

Pendent d'uns treballs en l'enllumenat, l'Ajuntament ha completat les obres d'ampliació de la vorera del passeig Ramon Berenguer II, Cap d'Estopes, entre l'escola i la rotonda del riu Güell. El Consistori informa que s'han suprimit les barreres arquitectòniques i s'ha ampliat la vorera. Això hauria de fer més segur l'entorn del centre, on una nena de P4 va ser atropellada el maig del 2021. 

Els treballs, inclosos en l'estudi de camí segur de l'escola Àgora, inclòs també en el pla de mobilitat, han costat 58.715,04 euros i han anat a càrrec de l'empresa Girodservices SL. Les obres han demostrat que "és possible que no passin cotxes pel passeig de davant l'escola", afirmen fonts de l'Associació de famílies (AFA) de l'escola Àgora. 

Amb la recuperació del trànsit, al passeig Ramon Berenguer II torna a haver-hi una vintena de pàrquings de cotxes. L'AFA insistirà que el tall de trànsit sigui permanent, cosa que comparteix la direcció, i mantindrà les accions reivindicatives. A l'escola hi ha dos accessos pel passeig i un altre pel carrer Empúries. 

Igual que a l'Àgora, l'associació de famílies del Marta Mata, a Palau, reclama que es pacifiqui l'entorn del col·legi i que es talli el trànsit al carrer Avel·lí Artís Gener, Tísner, cosa que l'Ajuntament descarta perquè els veïns han d'accedir als seus blocs, diu l'edil de Mobilitat, Marta Sureda (Junts). Les famílies del centre presentaran firmes al consistori amb les seves peticions. 

L'Ajuntament de Girona reconeix que la negativa a tallar el trànsit al passeig Ramon Berenguer II es devia, entre altres motius, al canvi de traçat de la línia L5 del bus urbà. Durant els tres mesos, el bus ha passat pels carrers Empúries i Mare de Déu del Mont i no ha perjudicat greument la mobilitat ni l'activitat del centre de Mifas al barri, detalla la regidora Marta Sureda. Per tant, el bus podria mantenir el recorregut actual. Una altra cosa és que els veïns d'aquell sector defensen que els cotxes circulin pel Ramon Berenguer II, que és una via que "enllaça Can Gibert, Santa Eugènia i, fins i tot, Salt amb Sant Narcís i Pla de Palau", diu Sureda. Aquest mes hi haurà una reunió entre responsables de l'escola, les famílies, els veïns i el Consistori. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada