divendres, 21 de gener del 2022

La Comissió Europea investiga el tancament dels passos entre Catalunya Nord i el Principat de Catalunya



La Comissió Europea investiga el tancament dels passos entre Catalunya Nord i el Principat de Catalunya 

L'executiu europeu instat les autoritats a cercar mesures alternatives, com ara la cooperació policial transfronterera reforçada 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Rabós (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 21/01/2022.- Llegim a VilaWeb que Comissió Europea ha reconegut que havia obert un "diàleg polític i tècnic" amb l'Estat francès veient la persistència del tancament de cinc passos entre Catalunya Nord i el Principat de Catalunya, i de quatre més al País Basc. 

L'executiu europeu respon així a una pregunta d'un grup d'eurodiputats, entre els quals hi ha Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín, i considera que la mesura que aplica l'Estat francès d'ençà de fa mesos hauria de ser un últim recurs, en circumstàncies extraordinàries, que és contrari a les obligacions de Schengen. Per això, ha instat les autoritats franceses i espanyoles a explorar mesures alternatives, com ara la cooperació policial transfronterera reforçada. 

L'Estat francès ha tancat els colls de Banyuls i de la Manrella, a més de dos passos a la Cerdanya, fins el 30 d'abril de 2022. L'objectiu, diu, és contenir l'amenaça terrorista i la immigració irregula. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada