dissabte, 22 de gener del 2022

Gent d’Espolla reobra el pas de frontera del Coll de Banyuls, tancat per l’Estat francès



Gent d'Espolla reobra el pas de frontera del Coll de Banyuls, tancat per l'Estat francès 

Amb el lema Esborrem la frontera 

El Coll de Banyuls, un dels accessos tradicionals entre l'Alt Empordà i el Rosselló, és tancat d'ençà de fa un any 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Rabós (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 22/01/2022.- Llegim a VilaWeb que gent del poble d'Espolla (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) han obert avui el pas de frontera del Coll de Banyuls, entre els termes de Banyuls de la Marenda i Rabós, Amb el lema Esborrem la frontera i per facilitar l'accés dels visitants provinents de Catalunya Nord a la fira de l'oli i l'olivera, que es farà demà a la vila d'Espolla. 

El Coll de Banyuls, un dels accessos tradicionals entre l'Alt Empordà i el Rosselló, és tancat d'ençà de fa un any, atès que l'Estat francès en va ordenar arbitràriament el blocatge sota el pretext de contenir l'amenaça terrorista i la immigració irregular. L'accés romandrà tancat almenys fins al 30 d'abril. 

Ahir, la Comissió Europea va reconèixer que havia obert un "diàleg polític i tècnic" amb l'Estat francès arran de la persistència del tancament de cinc passos de frontera del Pirineu Oriental amb el Principat de Catalunya. L'Executiu europeu, a més, va instar les autoritats franceses i espanyoles a explorar mesures alternatives, com ara reforçar la cooperació policíaca transfronterera. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada