dimecres, 26 de gener del 2022

Gaspar Alonso Roldós Vidal

Necrològica de Gaspar Roldós Vidal apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 13 d'octubre de 1979

Necrològica de Gaspar Roldós Vidal apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 13 d'octubre de 1979

 


El 13 de juliol de 2018 es va publicar que "el 13 de juliol de 1979 mor, als 62 anys, a Tuïr l'anarcosindicalista Gaspar Roldós i Vidal. Havia nascut cap el 1917 a Calonge". Ara tenim més dades: neix a Calonge el 26 de gener de 1917. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 26 de gener de 1917 neix a Calonge (Gavarres marítimes) l'anarcosindicalista Gaspar Alonso Roldós Vidal 

Membre de la Columna Durruti, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració de Sant Cebrià de Rosselló i d'El Barcarès, dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Gaspar Roldós Vidal: El 26 de gener de 1917 neix a Calonge (Gavarres marítimes, Baix Empordà) l'anarcosindicalista Gaspar Alonso Roldós Vidal. El seu pare es deia Joan Roldós i la seva mare, Maria Vidal. 

en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració de Sant Cebrià de Rosselló (Costa Sorrenca, Plana del Rosselló, Rosselló) i d'El Barcarès (Costa Salanquesa, la Salanca, Rosselló), dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

S'instal·là a Tuïr (Aspres, Rosselló), on milità en la Federació Local de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) en l'Exili d'aquesta localitat, on durant molts d'anys fou el responsable de l'enviament de la premsa cenetista i dels paquets de llibres i discs. 

Tenia fills, amb la seva companya Odette, i germans. 

Per llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Gaspar+Rold%C3%B3s+Vidal]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada