dimecres, 12 de gener del 2022

Estratègia de la tensió en la denominada Operació Catalunya



Estratègia de la tensió en la denominada Operació Catalunya 

Concentracions en diverses ciutats per a exigir la veritat sobre el 17-A 

L'ex-comissari Villarejo ha vinculat el CNI amb els atemptats de 2017 que van causar la mort de 17 persones 

Puigdemont acusa l'Estat espanyol de ser responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils, esdevinguts amb ell de president de la Generalitat: "Té la responsabilitat per la seva negativa a investigar les connexions del cervell de l'atemptat amb els serveis secrets espanyols", ha dit en un piulet 

Villarejo afirma que el CNI va estar implicat en els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils i diu que l'ex-cap del CNI Félix Sanz Roldán va calcular malament les conseqüències de fer "un petit ensurt a Catalunya" 

L'alcalde de Ripoll demana una investigació al Congrés de Diputats després de les declaracions de Villarejo sobre el CNI  

Jordi Munell exigeix que "la veritat surti a la llum pública" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripollès. comtat d'Osona) 11/01/2022.- Llegim a VilaWeb que en nombroses ciutats del país es van convocar mobilitzacions per exigir que se sàpiga la veritat respecte dels atemptats del 17-A. La manifestació més gran va ser a Barcelona, al carrer de Mallorca 278,  on hi ha la seu de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya. L'eslògan de la mobilització és "contra la seva violència, independència!". Entre més assistents, hi va participar el conseller Jordi Turull. 

L'ANC va convocar la protesta arran de les paraules de l'ex-comissari del Cos Nacional de Policia espanyola José Manuel Villarejo, que aquest matí ha vinculat el CNI amb els atemptats durant la seva declaració a l'Audiència Nacional espanyola. "Jo he continuat treballant amb el CNI fins a l'últim dia. Vaig treballar amb ells per mirar d'arreglar l'embolic del famós atemptat de l'imam de Ripoll, que al final va ser un error greu del senyor Sanz Roldán, que va calcular malament les conseqüències de fer un petit ensurt a Catalunya", va dir. 

A Girona hi ha va haver una concentració d'un centenar de persones davant la seu de la Subdelegació del Govern espanyol, a Jaume I. S'ha cridat: "Contra la seva violència, independència" i han cantat Els Segadors i clamat Independència. També a Tarragona.  

Poble Lliure i La Forja es van afegir a la convocatòria i han fet públic un missatge presidit per la frase "volem saber la veritat" i amb el lema "Estat espanyol, Estat terrorista". 

D'una altra banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat als serveis jurídics de la Generalitat que estudiïn les accions legals que puguin emprendre i ha exigit que s'investigui si això que ha dit Villarejo és veritat. 

Puigdemont acusa l'Estat espanyol de ser responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils, esdevinguts amb ell de president de la Generalitat 

El president Carles Puigdemont ha acusat l'Estat espanyol de ser el responsable dels atemptats del 17-A a Barcelona i a Cambrils. Ho ha dit en un piulet a Twitter hores després de la declaració de l'ex-comissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo en el judici pel cas Tàndem a l'Audiència Nacional espanyola, on acusava el CNI d'estar implicat en els atemptats del 17-A a Barcelona i a Cambrils. "L'Estat espanyol té responsabilitat en els atemptats terroristes del 2017 a Barcelona. En té per la seva negativa a investigar les connexions del cervell de l'atemptat amb els serveis secrets espanyols", ha subratllat en el mateix piulet. 

Les declaracions de l'ex-comissari de la policia espanyola han provocat una reacció col·lectiva de la classe política catalana a les xarxes socials. Molts es pregunten per què la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll no es va investigar en el judici dels atemptats. 

Villarejo afirma que el CNI va estar implicat en els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils i diu que l'ex-cap del CNI Félix Sanz Roldán va calcular malament les conseqüències de fer "un petit ensurt a Catalunya" 

L'ex-comissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo ha declarat avui en el judici pel cas Tàndem a l'Audiència Nacional espanyola que el CNI va estar implicat en els atemptats del 17-A a Barcelona i a Cambrils. "Jo he continuat treballant amb el CNI fins a l'últim dia. Vaig treballar amb ells per mirar d'arreglar l'embolic del famós atemptat de l'imam de Ripoll, que al final va ser un error greu del senyor Sanz Roldán, que va calcular malament les conseqüències de fer un petit ensurt a Catalunya". 

Ara fa un any, en un altre procediment judicial, Villarejo ja va dir que una font "molt important" havia avisat del "possible risc" d'atemptat a Barcelona, "com va passar lamentablement després a la Rambla". "El CNI va dir que no era fiable, perquè abans havia treballat per a ells, però en realitat era un espia marroquí". Aquesta vegada, l'ex-comissari assenyala directament la intencionalitat de qui va ser director del CNI. 

Avui ho ha dit durant el judici de tres de les branques del cas Tàndem que es fa a l'Audiència Nacional espanyola i que jutja diversos dels encàrrecs que l'ex-comissari va dur a terme. 

La declaració de Villarejo apuntala les informacions sobre la vinculació del CNI amb els atemptats, aparegudes per primera vegada el 2019 al diari Público, tot i que aquesta branca no es va investigar durant el judici que va acabar a principi del 2021. 

Malgrat les peticions d'algunes acusacions, l'Audiència Nacional espanyola es va negar a citar Villarejo com a testimoni en el judici contra els tres acusats (els únics que van quedar vius) de l'organització dels atemptats. 

L'alcalde de Ripoll demana una investigació al Congrés de Diputats després de les declaracions de Villarejo sobre el CNI 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, exigeix que s'obri una investigació al Congrés de Diputats després que l'excomissari del Cos Nacional de Policia espanyola, José Manuel Villarejo, hagi afirmat que els atemptats del 17-A van ser un "error greu" del CNI que volia donar "un petit ensurt a Catalunya". 

En declaracions a l'Agència Catalana de Notíes, Munell, que ha qualificat de "greus" les declaracions de Villarejo, exigeix que "la veritat surti a la llum pública" i que "es convoqui de nou la comissió d'investigació al Congrés dels Diputats, sense el bloqueig dels partits". "És el que hauria passat en qualsevol estat democràtic", ha apuntat. "Les famílies de les víctimes han de saber la veritat per poder tirar endavant", ha afegit. 

Villarejo ha assegurat, en una nova sessió del judici pel cas Tàndem, que els atemptats de la Rambla i Cambrils del 17-A del 2017 va ser "un error greu" de l'aleshores director del Centre Nacional d'Intel·ligència, Félix Sanz Roldán, que "va calcular malament les conseqüències per donar un petit ensurt a Catalunya" els dies previs al referèndum de l'1-O. "Aquestes declaracions tornen a posar damunt de la taula sospites que havien aflorat", ha denunciat l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, tot recalcant que la relació entre l'imam i el CNI "sempre ha estat plena d'interrogants". 

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, l'alcalde ha recordat que l'aleshores director del Centre Nacional d'Intel·ligència, Félix Sanz Roldán, no va comparèixer en la comissió del Parlament de Catalunya que investigava els fets, però sí que ho va fer en la "d'assumptes reservats i secrets". "Potser davant de la gravetat d'aquestes declaracions sí que hauria de transcendir el què va dir i mai s'ha donat a conèixer", ha reclamat. 

Després de les paraules de Villarejo, Munell ha anunciat que en el proper ple municipal es votarà un acord per exigir als partits amb representació al parlament espanyol que impulsin una nova comissió d'investigació dels atemptats al Congrés dels Diputats. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada