diumenge, 23 de gener del 2022

El nou jutge del cas Tsunami cita a declarar 15 persones encausades pel tall a la Jonquera

El nou jutge del cas Tsunami cita a declarar 15 persones encausades pel tall a la Jonquera 

El Jutjat Núm. 4 de Figueres cita 15 persones investigats que fins ara no havien anat a declarar 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 23/01/2022.- El magistrat Antonio Coscia Requena acaba d'ocupar el Jutjat número 4 de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) i ha decidit citar a declarar 15 persones investigades pel tall de la Jonquera que fins ara no s'havien presentat quan se'ls havia requerit, segons publica El Punt Avui.  

El jutge Rafael Ponce, fins ara encarregat del cas Tsunami a la Jonquera, ha abandonat la plaça i ha estat substituït per Coscia Requena que ha passat encapçalar la investigació per la protesta de Tsunami Democràtic de l'11 i 12 de novembre del 2019. 

En total, la investigació per aquest cas en concret inclou gairebé 200 persones acusades de participar en la mobilització arran de la sentència contra els líders independentistes catalans. L'atestat policial inclou denúncies dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil amb les identificacions d'aquestes persones en el tall a la frontera. 

El novembre de 2019, després que es conegués la sentència contra els polítics i líders socials en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, l'organització del Tsunami Democràtic va convocar diverses mobilitzacions en forma de denúncia contra les condemnes imposades.  

Després de la protesta a l'aeroport, Tsunami Democràtic va cridar a la mobilització a l'AP-7, a l'altura de la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada). La intenció era tallar la frontera per visibilitzar el rebuig a la sentència, i així es va fer durant els dies 11 i 12 de novembre de 2019. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada