dissabte, 22 de gener del 2022

Centenars de persones es planten a Vic i impedeixen al PP d’entrar a la plaça Major



Centenars de persones es planten a Vic i impedeixen al PP d'entrar a la plaça 

El PP pretenia de posar-hi una parada contra la immersió lingüística 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 22/01/2022.- Llegim a VilaWeb que centenars de manifestants independentistes han impedit l'accés a la plaça Major de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) a una comitiva del PP, encapçalada per Alejandro Fernández i escortada pels Mossos d'Esquadra, que volia instal·lar-hi una carpa per a exigir la imposició del 25% d'hores lectives en llengua castellana a l'ensenyament català. 

La carpa ha estat objecte de gran polèmica aquesta setmana, després de la negativa de l'Ajuntament de Vic a donar-los permís per instal·lar-la. El Consistori al·legà que la instal·lació atemptava contra "la moral, els bons costums ciutadans o l'ordre públic". El PP, per part seva, han qualificat la negativa de veto i han dit que denunciarien el Consistori per prevaricació. 

L'Ajuntament de Vic, encapçalat per l'alcaldessa Anna Erra (JxCat), ja havia negat prèviament un permís a l'associació espanyolista Escuela de Todos per aquest motiu mateix. Erra, de fet, havia dit que sempre que fos possible, no facilitarien a aquesta mena d'entitats d'anar en contra de la llengua ni l'escola catalana. 

Finalment, la carpa d'Escuela de Todos s'instal·là a la plaça ahir, però fou ignorada del tot pels vianants, en una acció que es coneix popularment com "fer un Tortosa", 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada