dimecres, 26 de gener del 2022

Arxivat el cas contra set independentistes per les protestes de la sentència

Arxivat el cas contra set independentistes per les protestes de la sentència 

El ministeri fiscal no hi veu cap delicte més de dos anys després 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 26/01/2022.- Llegim al portal El Món.Cat que després de dos anys i dos mesos, el Jutjat d'Instrucció Número 1 de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) ha arxivat la causa 554/2019-1 que es dirigia contra set activistes investigats per les protestes postsentència del procés. Tots ells residents a les comarques d'Osona i el Ripollès. Una petició arran de les defenses que el mateix ministeri fiscal va secundar. Es tracta de diversos activistes empaitats per suposats desordres arran de la resolució que condemnava gairebé a cent anys de presó els líders civils i institucionals del procés independentista per la seva participació en el referèndum de l'U d'Octubre. 

A la resolució, de dues pàgines, la jutgessa ni tan sols hi detalla els arguments fàctics de la resolució per tal "d'evitar reiteracions innecessàries". Ara bé, la instructora deixa clar que "no existeixen prou indicia que permetin imputar als investigats la comissió dels fets objecte de la denúncia". Se'ls acusava de tallar la C-17 i la C-25, vies de comunicacions bàsiques a la Catalunya Central. Tot el cas girava al voltant de desordres públics i possibles danys que a la vista de les proves practicades no s'ha pogut acreditar cap nexe entre els imputats i els fets denunciats policialment. 

Quatre dels investigats han estat defensats per l'Associaciód'Advocats d'Osona en Defensa dels Drets Humans que des del minut zero han estat collant al jutjat per reclamar l'arxiu de les diligències a la vista de la manca de prova i d'indicis de responsabilitat individual. La resolució, dictada el passat 18 de gener, es va comunicada el dimarts 25 de gener a les parts que es van felicitat de la decisió per "justa" tot i el tràngol que ha suposat una instrucció de més de dos anys. 

La jutgessa, a la interlocutòria, admet de manera desacomplexada que "no apareix degudament justificada la perpetració de cap il·lícit penal". Un argument que van remarcar els lletrats defensors des de l'inici de la instrucció, i que el ministeri fiscal no va acceptar fins el passat 20 de desembre, que en un escrit va determinar que no hi havia prou prova per tirar endavant cap mena de judici. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada