diumenge, 9 de gener del 2022

Al Principat de Catalunya 58 Policies Locals disposen de pistoles Taser

Al Principat de Catalunya 58 Policies Locals disposen de pistoles Taser  

Al Nord-est de Catalunya en tenen les de Begur, Canet de Mar, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Salt, Tona o Vilassar de Mar 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Bisbal d'Empordà/Palafrugell (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) 09/01/2022.- Al Principat de Catalunya 58 Policies Locals disposen de pistoles Taser, com les de l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà o Mataró. Entre poblacions amb menys habitants hi ha guàrdies urbans amb dret a utilitzar aquest armament a Begur, Berga, Canet de Mar, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Salt, Santpedor, Tona, Torredembarra o Vilassar de Mar. 

El model que fan servir aquestes Policies Locals és la pistola Taser X2, que té dos cartutxos d'un sol ús. Aquestes armes transmeten polsos elèctrics d'alt voltatge, baix amperatge i curta duració que afecten el funcionament de les capacitats motores de la persona impactada. Estan programades perquè la durada d'aquestes polsos sigui de cinc segons, com a màxim. Paralitzen de forma temporal el sistema motor i, quan acaba la descàrrega, la persona afectada recupera gradualment el control muscular del seu cos. 

Pel que fa a les pistoles de gas pebre, l'única capital provincial on els seus policies locals les poden fer servir és Girona. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada