dimecres, 1 de desembre del 2021

Segona vaga en un mes al sector públic contra la precarietat dels interins

interins protestes

Segona vaga en un mes al sector públic contra la precarietat dels interins 

La Taula Sindical mobilitza els funcionaris per oposar-se al decret amb què el govern espanyol vol regular la temporalitat 

Mobilització sindical per tot el país contra les condicions dels interins 

Si bé el 'decret Iceta' pretén acabar amb la temporalitat a l'administració, els interins temen que els podria condemnar a l'atur 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 30/11/2021.- La Taula Sindical, que aplega els sindicats IAC -majoritari a la Generalitat- CGT, CNT, Co.Bas i COS, així com la Intersindical-CSC, han convocat una vaga de funcionaris aquest dimarts, la segona en un mes després de la que es va organitzar el passat 28 d'octubre, per protestar contra el decret amb què el govern espanyol vol regular la precarietat dels funcionaris interins. 

Els sindicats convocants reclamen que aquests treballadors assoleixin l'estabilitat laboral mitjançant una solució real, i rebutgen que els treballadors que sumen més de cinc anys ocupant una plaça hagin de sotmetre's a un concurs de mèrits. 

En aquest sentit, critiquen que el decret, que denominen l'icetazo –Miquel Iceta era el ministre del ram quan es va impulsar la nova norma-, no tindrà en compte els anys de mèrits dels funcionaris, que en alguns casos han encadenat contractes durant una dècada. 

La pretensió dels sindicats convocants és que es rebaixi a tres anys el requisit per a emprendre la via del concurs de mèrits, que evita opositar i està fixat en cinc anys, i que no se'ls exigeixi una relació laboral ininterrompuda. Les esmenes definitives al decret arribaran aquest mes de desembre al Congrés espanyol. 

Segons un despatx de l'agència Europa Press, milers de persones s'han manifestat a Barcelona i València, com també en altres ciutats del país, en una jornada de vaga contra el decret del Govern espanyol que pretén acabar amb la temporalitat a l'administració, però que temen que els podria condemnar a l'atur. 

Les manifestacions es fan dos dies abans que el Congrés espanyol comenci a debatre el reial decret 14/2021, més conegut com a 'decret Iceta', que acordà l'aleshores ministre espanyol de Funció Pública amb CCOO, UGT i CSI·F. 

Les protestes, convocades per sindicats com la CGT i Intersindical, pretenen exigir que la llei incorpori la principal reivindicació dels interins, és a dir, que es consolidin les places mitjançant un concurs de mèrits restringits, no pas de lliure concurrència, i que s'ofereixin totes les places que ocupen actualment els interins. 

Una altra reivindicació dels interins és que les places generades aquests darrers tres anys s'ofereixen a tots aquells que vulguin opositar, com també que les indemnitzacions per acomiadament augmentin de vint dies per any a trenta-tres, i de dotze mensualitats a vint-i-quatre. També exigeixen que les places ocupades des de fa més d'una dècada puguin acollir-se al decret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada