dijous, 2 de desembre del 2021

Quim Torra, Ruben Wagensberg, Lluís Llach i Anna Gabriel donen suport al manifest ‘Per un Pirineu viu, aturem els JJOO d’Hivern!’

Quim Torra, Ruben Wagensberg, Lluís Llach i Anna Gabriel donen suport al manifest ?Per un Pirineu viu, aturem els JJOO d?hivern!?














Quim Torra, Ruben Wagensberg, Lluís Llach i Anna Gabriel donen suport al manifest 'Per un Pirineu viu, aturem els JJOO d'Hivern!' 

El suport al manifest STOP JJOO creix amb força entre l'independentisme 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Bellver de Cerdanya (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) 01/12/2021.- Llegim a Llibertat.Cat que el manifest 'Per un Pirineu viu, aturem els JJOO d'hivern!', impulsat per la plataforma Stop JJOO, segueix recollint i ampliant adhesions i a dia d'avui, ja compta amb suports tant destacats com els del que fou president del govern de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; l'activista pels drets humans i diputat al Parlament de Catalunya, Ruben Wagensberg; el músic i cantant Lluís Llach o l'exiliada Anna Gabriel. 

Segons Torra, "és necessari que Govern comenci a canviar les prioritats i sigui capaç de replantejar les apostes cap al turisme de masses, l'oci de gran format o les operacions desajustades a la voluntat popular, així com tenir en compte les necessitats reals de les comarques i no imposar una candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern Barcelona-Pirineus". 

Per la seva banda, Gabriel ha remarcat que "Cal aturar els JJOO d'Hivern. Al Pirineu, a Mallorca o Alacant és necessari un canvi de model socioeconòmic. Estan convertint els Països Catalans en un complex turístic i ja sabem que això per a les treballadores suposa més precarietat, més desigualtat i més destrucció del nostre entorn". 

Wagensberg ha posat de manifest "que els JJOO d'hivern són del tot incompatibles amb un model socioeconòmic just i sostenible amb el medi". 

El manifest va ser presentat públicament el passat 10 de novembre amb el suport inicial d'una quarantena de personalitats del Pirineu, entre les quals els esportistes Kílian Jornet, Núria Vilarrubla i Araceli Segarra, el filòsof Xavi Antich, els músics Alidé Sans i Sergi Carbonell (Txarango), l'editor Jordi Creus o l'economista Lourdes Beneria. 

Stop JJOO continua recollint suports col·lectius i personals al manifest, tant del Pirineu, dels Països Catalans com d'arreu, via web [https://stopjjoo.cat/manifest/]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada