divendres, 31 de desembre del 2021

L’Ajuntament de Blanes se suma a la defensa del català a l'escola

L'Ajuntament de Blanes se suma a la defensa del català a l'escola 

La moció ha comptat amb el suport de tots els grups municipals excepte Ciutadans 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de cabrera, comtat de Girona) 31/12/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que ple de l'Ajuntament de Blanes (la Selva marítima, la selva, vescomtat de Cabrera, comtat d'Empúries) ha aprovat una moció en defensa de la llengua catalana i del model d'ensenyament en català. Es tracta de la proposta d'acord impulsada per la Plataforma Unitària Som Escola, que ja ha prosperat en diversos consistoris, elaborada en resposta a l'aval del Tribunal Suprem a la sentència del TSJC que obliga les escoles catalanes a fer un 25% de classes en castellà. 

La moció ha comptat amb el recolzament dels tres grups polítics municipals proposants --ERC, BECP i JxB--, a més a més del PSC. Per la seva banda Ciutadans i el regidor no adscrit han votat en contra. El suport del Partit dels Socialistes de Catalunya ha vingut propiciat després que s'han introduït al text original diverses esmenes. D'aquesta manera, la proposta d'acord ha comptat amb 18 vots a favor i 3 en contra. 

El text de la proposta d'acord denuncia que la sentència és un nou intent d'agressió al model d'escola catalana, avalat per la societat catalana al llarg de dècades, defensa que l'actual model contribueix a la cohesió social i a l'ús del català. També recorda que el català arrossega una llarga tradició de persecució i discriminació per part de l'Estat espanyol, que es manté actualment amb el recolzament dels tribunals, 

Amb l'aprovació d'aquesta moció l'Ajuntament de Blanes se suma a fer una crida al conjunt de la societat catalana perquè es mobilitzi en defensa del model educatiu català, i es compromet a col·laborar, participar i promoure l'adhesió a les accions que s'organitzin per defensar el model d'escola catalana. També inclou el compromís a defensar el model davant les agressions que està patint. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada