dissabte, 4 de desembre del 2021

El Fluvià Nàutic torna a portar de cap la IAEDEN

El Fluvià Nàutic torna a portar de cap la IAEDEN 

Des de l'entitat comarcal es demana que es dugui a terme l'expropiació del terrenys i es restitueixin al seu estat natural, només així s'aconseguirà acabar amb aquesta amenaça constant 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Pere Pescador (Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 04/12/2021.- Des de finals d'aquest estiu hi ha hagut moviments en el conegut com a Fluvià Nàutic o Port Natura, a la desembocadura del Fluvià. S'hi han dut a terme obres amb la instal·lació de casetes d'obra i cablejats per fer una mena de control d'accessos a la parcel·la i cobrar entrada per tots aquells cotxes que aparcaven fins al moment de forma gratuïta. A aquest fet s'hi suma que en les últimes setmanes ha circulat un anunci conforme a la zona s'hi desenvolupa un negoci de lloguer d'amarraments i fins i tot s'ha obert la pàgina web [www.portnatura.es] activitat totalment il·legal recolzada per la sentència del Tribunal Suprem que estipula que allà no s'hi pot desenvolupar cap activitat. 

La IAEDEN ha denunciat els fets davant disciplina urbanística de Girona, l'Ajuntament de Sant Pere Pescador (Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d'Empúries) i Costes de la Generalitat (competent en la part aquàtica). L'Ajuntament de Sant Pere Pescador està estudiant accions judicials a més de denunciar al propietari per publicitat enganyosa. 

Podem llegir la notícia sencera: 

El Fluvià Nàutic torna a ser un maldecap 

IAEDEN exposa que des de finals d'aquest estiu hi ha hagut moviments en el conegut com a Fluvià Nàutic o Port Natura, a la desembocadura del Fluvià. S'hi han dut a terme obres amb la instal·lació de casetes d'obra i cablejats per fer una mena de control d'accessos a la parcel·la i cobrar entrada per tots aquells cotxes que aparcaven fins al moment de forma gratuïta. A aquest fet s'hi suma que en les últimes setmanes ha circulat un anunci conforme a la zona s'hi desenvolupa un negoci de lloguer d'amarraments i fins i tot s'ha obert la pàgina web [www.portnatura.es], activitat totalment il·legal recolzada per la sentència del Tribunal Suprem que estipula que allà no s'hi pot desenvolupar cap activitat. 

IAEDEN ha denunciat davant disciplina urbanística de Girona, l'Ajuntament de Sant Pere Pescador i Costes de la Generalitat (competent en la part aquàtica) els fets i per part de l'Ajuntament ja s'estan estudiant accions judicials i denunciar al propietari dels terrenys per publicitat enganyosa al publicitar les instal·lacions com una activitat econòmica que és inviable per les sentències judicials que recauen sobre aquest espai. 

Des que el projecte d'urbanització de la desembocadura del Fluvià, on es preveia una urbanització al estil d'Empuriabrava, va quedar descartat, el propietari dels terrenys ha intentat en diverses ocasions desenvolupar algun tipus d'activitat a l'únic lloc que es va desenvolupar d'aquest projecte, el Fluvià Nàutic. En totes elles des de la IAEDEN s'han denunciat les irregularitats comeses. 

Cal donar una solució definitiva a aquest espai i, com va passar al 2005 amb l'enderroc dels edificis construïts en aquesta parcel·la, es dugui a terme l'expropiació del terrenys i es restitueixin al seu estat natural, només així s'aconseguirà acabar amb aquesta amenaça constant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada