dimarts, 21 de desembre del 2021

Algunes famílies avancen les vacances escolars per temor als contagis de covid-19

L'Hospital de Palamós desprograma les intervencions no urgents amb ingrés. El centre té 17 persones ingressades amb covid-19, un 20% del total 

Un brot a l'Hospital sociosanitari de Lloret de Mar infecta nou persones de les pacients 

L'Ajuntament de Banyoles cancel·la Els Pastorets per precaució a causa de la pandèmia 

Algunes famílies avancen les vacances escolars per temor als contagis de covid-19 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 21/12/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que l'Hospital de Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) ha desprogramat les cirurgies amb ingrés no urgents arran de l'evolució de la pandèmia de la covid-19. En aquests moments, el centre té 17 persones ingressades amb la malaltia, un 20% del total. 

A més, en l'última setmana els centres integrats al Servei de Salut Integrats Baix Empordà han realitzat un 26% més de proves diagnòstiques i el nombre de positius ha augmentat un 35% respecte de l'anterior.  

Pel que fa al brot detectat a la quarta planta de l'hospital i que ha afectat 10 persones de les pacients i tres professionals, el centre va prendre les mesures d'aïllament i cribratges i ja fa més de deu dies que no es detecten nous positius. A hores d'ara, hi ha un total d'11 professionals positius i aïllats al centre hospitalari. 

Al centre Palamós Gent Gran hi ha 11 persones ingressades per covid-19. La última setmana han incrementat un 50% els ingressos per aquesta malaltia al centre. 

Un brot a l'Hospital sociosanitari de Lloret de Mar infecta nou persones de les pacients 

Llegim al Diari de Girona que un brot de coronavirus-19 afecta nou pacients de l'Hospital sociosanitari de Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona), segons va informar ahir la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Divendres passat, es va procedir a cribrar una de les plantes del centre després que dos pacients presentessin simptomatologia compatible amb la covid-19 i donessin positiu en la prova diagnòstica. En total són nou els positius diagnosticats fins ara, un dels quals ha estat traslladat en un altre centre sanitari. En els pròxims dies es continuaran fent més proves de seguiment i també s'ha procedit a cribrar els professionals que han estat treballant en aquesta planta i a l'espera dels resultats. Cal dir que per ara a l'Asil Nicolau Font continua el règim establert de visites als pacients, ja que en aquest cas, de moment, no hi ha afectació. 

El nombre total de persones positives de les pacients per coronavirus-19 ingressades als centres de la Corporació és de 85, 15 persones més que el dijous 16 de desembre.  

Ahir n'hi havia 30 a l'Hospital de Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) i 8 a l'Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar. 

L'Ajuntament de Banyoles cancel·la Els Pastorets per precaució a causa de la pandèmia 

Llegim al Diari de Girona que l'Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) ha cancel·lat les funcions que tenia previstes de l'obra Els Pastorets per aquestes festes de Nadal i Reis al Teatre Municipal, degut a l'elevada incidència de la covid-19. 

Segons ha informat el Consistori en un comunicat, la decisió s'ha pres d'acord amb la companyia i seguint els protocols de seguretat i control de la covid-19, i com a mesura de seguretat tenint en compte les característiques del muntatge, que requereix un equip de més de 30 persones damunt de l'escenari.  

L'Ajuntament garanteix que, a les persones que havien comprat les entrades per a alguna de les funcions del muntatge, se'ls retornarà l'import pel mateix canal de venda. 

La intenció de l'Ajuntament era recuperar Els Pastorets, que s'han representant durant 24 anys, després del parèntesi obligat durant l'any passat a causa de la pandèmia de covid-19. 

Algunes famílies avancen les vacances escolars per temor als contagis de covid-19 

A dos dies per a les vacances escolars de Nadal, la pandèmia de covid-19 es passeja a gust per les escoles. Especialment entre els alumnes més petits, encara sense vacunar. Els xats de mares i pares han cremat -literalment- tot el cap de setmana advertint de casos positius, test d'antígens, proves PCR i confinaments d'aules. 

Alguns metges, entre ells el president del Col·legi de Metges de Barcelona, ​​Jaume Padrós, van demanar divendres passat avançar les vacances per evitar contagis de covid-19. Cap administració, ni estatal ni autonòmica, va moure fitxa. El panorama és tan incert i angoixant que molts progenitors -almenys, els que poden teletreballar o demanar dies lliures- han optat per no portar els seus fills a l'escola. 

La situació a moltes llars és especialment estressant per la saturació dels ambulatoris, la burocràcia infinita que impliquen les baixes laborals i la nul·la existència de permisos retribuïts en el cas de tenir els fills confinats però no contagiats. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada