dilluns, 22 de novembre del 2021

Un brot de coronavirus-19 a la UMEP de l'Hospital de Blanes obliga a prohibir el pas d'acompanyants

Un brot de coronavirus-19 a la UMEP de l'Hospital de Blanes obliga a prohibir el pas d'acompanyants 

S'han detectat 14 casos positius entre persones pacients que no eren covid-19 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva marítima, la Selva, comtat de Girona) 22/11/2021.- Segons El Gerió Digital, des d'ahir diumenge el recurs sociosanitari de l'Hospital de Blanes, la Unitat de Mitjana Estada Polivalent (UMEP), ha quedat restringida a l'entrada de visites, després que de les 18 persones que hi ha hospitalitzades actualment, 14 hagin donat positiu a la prova diagnòstica del coronavirus-19. També han donat positiu tres dels professionals que treballen en aquesta planta. 

El dissabte dos de les persones pacients hospitalitzats a la unitat van presentar simptomatologia de caràcter lleu compatible amb covid-19 i arran d'aquests casos es va portar a terme el cribratge a totes les persones usuàries de la planta. Actualment, doncs, hi ha 14 persones positives, que es troben asimptomàtiques, i de les 4 que han donat negatiu, en els pròxims dies se'ls repetirà la prova per veure la seva evolució, així com també se seguirà de prop l'evolució dels casos positius. 

Aquesta planta ha quedat totalment aïllada i des d'ahir diumenge no es permet l'entrada d'acompanyants. Des del centre ja s'ha informat als familiars de les persones pacients hospitalitzades de la situació. En casos excepcionals serà el personal sanitari qui decidirà permetre l'accés. A la resta de plantes de l'Hospital es manté, de moment, el règim de visites establert actualment de 8 a 20 hores de dilluns a diumenge amb un sol acompanyant. 

Des de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s'estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut i s'està fent un seguiment acurat dels casos positius i vigilant de prop l'evolució de totes les persones hospitalitzades, així com de tots els professionals que treballen en aquesta planta i dels seus contactes, que també s'ha procedit a cribrar-los, per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada