dissabte, 27 de novembre del 2021

Reduïm el consum, millorem la vida

Reduïm el consum, millorem la vida 

Rebel·lió o Extinció penja una pancarta pro la reducció del consum i per millorar la vida en l'acte d'il·luminació de Nadal a Girona  

Una sorpresa a l'encesa de llums per part de l'Ajuntament 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 27/11/2021.- Llegim al Diari de Girona i a El Punt Avui que l'acte d'encesa de llums de Nadal a la plaça Catalunya de Girona --ahir poc abans de les sis de la tarda-- va incloure una acció sorprenent del grup gironí de Rebel·lió o Extinció. En el moment que s'il·luminava l'arbre nadalenc gegant, dos activistes van enfilar-s'hi i van exhibir una pancarta amb el lema Reduïm el consum, millorem la vida. 

Un portaveu del col·lectiu gironí va justificar la protesta adduint que "en un context d'emergència climàtica, quan falten deu anys per arribar al màxim d'emissions, i amb problemes d'abastiment de productes, és una contradicció que les institucions animin campanyes de consum compulsiu com el Black Friday". 

Rebel·lió o Extinció és un moviment social internacional que "clama a la desobediència civil pacífica contra la crisi climàtica i ecològica", segons es defineix en un compte de Twitter. Dijous s'hi havia anunciat "una acció vistosa" per reclamar un canvi de rumb, d'estil de vida i de consum.  

Al juny, en els actes del Dia del Clima, va participar en l'alliberament de cotxes a la plaça Marquès de Camps de la ciutat. 

Activistes de Rebel·lió o Extinció pengen una pancarta a l'arbre de la plaça Catalunya de la ciutat 

En el marc del BlackFriday i l'encesa de llums a Girona, dues persones del col·lectiu Rebel·lió o Extinció van escalat l'arbre de Nadal de la plaça Catalunya per penjant-hi una pancarta on s'hi llegia: Reduïm el consum, millorem la vida, mentre una quinzena d'activistes encenien torxes simbolitzant la crema de recursos que representa el consumisme. D'aquesta manera es va denunciar que les institucions «gastin diners públics a promocionar una campanya marcadament consumista, a la vegada que malbaratin energia en un moment d'escassetat i amb el preu de l'energia està pels núvols». 

Segons una portaveu, «en un moment de crisi climàtica, de desabastiment de productes com medicaments o xips, de crisi energètica i de preus de l'energia pels núvols», no es pot acceptar que es miri cap una altra banda. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada