dissabte, 20 de novembre del 2021

Protesta laboral del personal de l’Ajuntament de Girona

Protesta laboral del personal de l'Ajuntament de Girona 

El personal municipal de Girona denuncia acords laborals incomplerts i reclamen que s'activi el teletreball 

Temen que per segon any no cobraran una puja pactada el 2019 

 TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 19/11/2021.- Llegim al Diari de Girona i a El Punt Avui que unes 200 treballadores i treballadors de l'Ajuntament de Girona van protestar ahir al matí durant mitja hora al davant de l'edifici consistorial per denunciar que l'equip de govern municipal, de Junts i ERC, incompleix acords laborals amb el personal. Part de les queixes són degudes al fet que no els han apujat el sou de la manera que es va pactar el març del 2019 amb la Valoració dels Llocs de Treball (VLT). El ple municipal del maig següent va rubricar el pacte. 

Convocats per les centrals sindicals Intersindical-CSC, CCOO, UGT, Central Sindical Independent i dels Funcionaris (CSIF) i Sindicat de Policies Locals (SPL)-Cos Mossos d'Esquadra (CME), representants del personal van recordar que la gestió municipal incompleix pactes firmats, com ara la retribució econòmica del complement específic, que implicava un augment per a un 85% del personal laboral i funcionari. Aquest acord és un dels incompliments acordats en la VLT. 

Un 12% i no un 20%. 

Fonts de la UGT expliquen que la VLF preveia que els empleats havien de cobrar en un màxim de vuit anys un increment de sou. L'acord entre el personal i el consistori incloïa una puja gradual d'un 10% a l'any. Només es va complir el 2019 perquè l'any passat la puja va ser del 2% i no pas del 10% com s'havia pactat, afirmen ambdós sindicats.  

En la protesta d'ahir, vuit dies abans d'una reunió entre les parts, hi van ser treballadors de la brigada o personal de biblioteques. 

Al personal assalariat no els agrada tampoc que no es compleixi el reglament de teletreball, aprovat al juliol de manera definitiva. L'acord permetia als empleats treballar un màxim de deu dies al mes fora de l'espai municipal. "Encara estem en condicions excepcionals. Ens diuen això per no aplicar-lo", afirma un representant de la Intersindical-CSC.  

Altres incompliments, segons els sindicats, serien que el Consistori no paga un complement per als empleats que fan jornada partida.  

El representant de la UGT hi afegeix que no "es valoren els llocs de treball per l'estrès, la dificultat o el perill de tenir un accident"; és a dir, hi ha pendent l'avaluació de riscos psicosocials a què s'havia compromès l'Ajuntament. 

Fonts municipals han destacat que treballen per complir els acords amb les treballadores i els treballadors. 

En vista de l'incompliment flagrant d'un acord aprovat pel ple, Comissions Obreres (CCOO) ha interposat al jutjat un recurs contenciós administratiu i una demanda contra el silenci administratiu de l'Ajuntament de Girona. Amb aquest recurs es reclama la part econòmica no pagada de la valoració del 2020 (8%) i la del 2021 (10%), a les quals segons el sindicat s'havia compromès l'Ajuntament i que s'haurien incomplert. Segons CCOO, el 2019 es va complir pagant el 10% mínim pactat; el 2020 només es va pagar un 2% del 10% mínim pactat, i aquest 2021 de moment no s'ha pagat res. "Hem demanat repetides vegades que ens facilitin la justificació tècnica i normativa per la qual no es paga el mínim del 10% acordat. En tot aquest temps no hem obtingut cap resposta", diu el sindicat en un comunicat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada