divendres, 12 de novembre del 2021

La Generalitat proposa a canvi del vot de la CUP-Guanyem congelar els JJOO d’Hivern al Pirineu i excloure la inversió en el complex de Hard Rock

El Govern de la Generalitat proposa congelar els JJOO d'Hivern al Pirineu i excloure la inversió en el complex de Hard Rock per acontentar la CUP-Guanyem i així fer aprovar els seus pressuposts  

També ofereix cessions sobre la Brimo, l'educació i casos en els quals és acusació particular per poder aprovar els pressupostos 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Bellver de Cerdanya (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) 12/11/2021.- El Govern de la Generalitat de Catalunya ha plantejat diverses modificacions en el seu projecte de pressupostos inicial per obtenir el suport de la CUP-Guanyem. 

La darrera proposta del Govern de la Generalitat a la CUP-Guanyem exclou dels comptes de la institució autonòmica els 120 milions d'euros que preveia destinar a adquirir els terrenys on Hard Rock preveu instal·lar, a Vila-seca i Salou (Tarragonès), un centre recreatiu i turístic (CRT). Aquest import concentrava més de la meitat de tota la inversió pressupostada per al Camp de Tarragona (àmbit territorial de les comarques de l'Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i el Tarragonès). 

Així mateix, el Govern de la Generalitat planteja plasmar en una disposició addicional la seva renúncia a formalitzar una candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu fins que la seva eventual celebració no s'hagi votat en una consulta ciutadana. 

Aquestes cessions s'afegeixen a les relatives a la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra (Brimo) i l'educació, que havien transcendit abans. En concret, el Govern de la Generalitat ofereix modificar el paper de la Brimo en els desnonaments i rebaixar progressivament les ràtios dels cicles d'educació infantil i primària. 

D'altra banda, el Govern de la Generalitat també es compromet a retirar-se com a acusació particular en set casos sorgits de denúncies pels aldarulls que van tenir lloc el 30 de gener del 2018, i a revisar tots els procediments on la Generalitat és acusació particular per retirar-se si no s'ha constatat una lesió a un funcionari o no s'ha acreditat l'autor. 

A més, el govern de coalició entre ERC i Junts s'obre a una "eventual internalització" del personal que atén el servei d'emergències 112 i a establir un "full de ruta" per internalitzar el servei 061. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada