diumenge, 28 de novembre del 2021

Francisco Higuera Pérez

Francisco Higuera Pérrez

Francisco Higuera Pérez


El 28 de novembre de 2016 es publicà que "el 28 de novembre de 1905 neix a Cuevas de Vera l'anarcosindicalista Francisco Higueras Pérez" quan hi havia de dir Francisco Higuera Pérez --algunes fonts citen erròniament Higueras--, conegut com El Siete. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 28 de novembre de 1905 neix a Vera (Levante almeriense, Almeria, Andalusia) l'anarcosindicalista Francisco Higuera Pérez --algunes fonts citen erròniament Higueras--, conegut com El Siete 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració de la Platja d'Argelers de la Marenda i de Vernet d'Arièja, dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne va ser adscrit a una Companyia de Treballadors Estrangers i enviat a Montoliu (Arièja), on va ser detingut per la Gendarmeria i lliurat als nazis   

Francisco Higuera Pérez; El 28 de novembre de 1905 neix a Vera (Levante almeriense, Almeria, Andalusia) l'anarcosindicalista Francisco Higuera Pérez --algunes fonts citen erròniament Higueras--, conegut com El Siete. El seu pare es deia Juan Higuera i la seva mare, María Pérez. 

Francisco Higuera Pérez va morir per problemes respiratoris l'1 de gener de 1989 a l'Hospital Clínic de Barcelona i va ser inhumat al cementiri de Collserola (Montcada i Reixac, Vallès Occidental). 

Per llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Francisco+Higueras+P%C3%A9rez]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada