dilluns, 29 de novembre del 2021

Demetrio García Pérez

Demetrio García Pérez

Demetrio García Pérez


El 21 de novembre de 20 es publicà que "el 21 de novembre de 1906 neix a Moscardón l'anarcosindicalista Demetrio García Pérez, també conegut com El Chato de Gràcia". I que "el 21 de juny de 1976 va morir a Tolosa de Llenguadoc". Ara tenim més dades: el 29 de novembre --algunes fonts citen erròniament el 21 de novembre-- de 1906 neix a La Puebla de Valverde (Gúdar-Chabalambre, Teruel) –algunes fonts citen erròniament Moscardón (Serra d'Albarrasí, Sesma de Fredes d'Albarrasí, Teruel)– l'anarcosindicalista Demetrio García Pérez, Va morir, després de caure greument malalt a Banhèras de Luishon (Luixonès, Gascunya, Alta Garona), el 23 de juny de 1976 a l'Hospital Purpan de Tolosa de Llenguadoc. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

Demetrio García Pérez: El 29 de novembre --algunes fonts citen erròniament el 21 de novembre-- de 1906 neix a La Puebla de Valverde (Gúdar-Chabalambre, Teruel, Aragó) –algunes fonts citen erròniament Moscardón (Serra d'Albarrasí, Sesma de Fredes d'Albarrasí, Teruel, Aragó)– l'anarcosindicalista Demetrio García Pérez, també conegut com El Chato de Gràcia, ja que es trencà el nas fugint de la policia. Sos pares es deien Vicente García i Carmen Pérez. Emigrat a Barcelona des de la infància, en 1925 s'afilià al Sindicat de la Construcció de la Confederació Nacional del Treball (CNT) del barri de Gràcia. 

Demetrio García Pérez va morir, després de caure greument malalt a Banhèras de Luishon (Luixonès, Gascunya, Alta Garona, Occitània), el 23 de juny de 1976 a l'Hospital Purpan de Tolosa de Llenguadoc (Alta Garona, Occitània). 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Demetrio+Garc%C3%ADa+P%C3%A9rez]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada