dilluns, 15 de novembre del 2021

Activitats de la setmana del 15 al 21 d'octubre a l'anònims


Presentació del llibre
"Una anell una història"
Col.lectiu Antònia Congost (alumnes de 4t d'ESO de l'IES Antoni Cumella)
Dimarts, 16 de novembre de 2021 a les 19 hores




Una anell una història, 14 contes sobre temes polèmics d'actualitat escrits pel Col.lectiu Anònia Congost, format per alumnes de 4t d'ESO de lIES Antoni Cumella

----------------------------
L'anonims us convida a participar
dimecres, 17-11-2021 a les 8:30 hores 
als Jutjats de Granollers (C. Josep Umbert, 124)




El dimecres, 17 de novembre, a Granollers, hi ha un judici en què ha d'assistir una companya víctima d'assetjaments sexuals i laborals a l'empresa.
Els assetjaments són sempre menyspreables; però, si es produeixen al lloc de la feina (que necessites per sobreviure) l'abús de poder encara és més greu.
Els fets encara s'agreugen perquè, quan les dones gosen denunciar, malgrat totes les pors, a vegades es troben amb uns jutges o jutgesses masclistes que tergiversan la llei a favors dels maltractadors. I, a més a més, a vegades a les dones se les tracta com a culpables i no víctimes de la situació, sense imaginar l'infern que estan vivint.
Per tot plegat, doncs, us convoquem davant dels jutjats de Granollers el dia 17 de novembre a les 8.30 del matí, per tal de fer-li costat.
Si en toquen a una, ens toquen a totes! 

------------------------------------
En el 85è aniversari de la mort de Durruti 
Xerrada-presentació dels llibres :
Los Amigos de Durruti  i Ecos y pasos perdidos de Juan  García  Oliver
Amb : Agustín Guillamón, historiador del moviment obrer revolucionari i autor dels llibres.
Dissabte, 20 de novembre a les 18 hores






"Los amigos de Durruti", tracta sobre teoría revolucionària. L'Agrupació dels Amics de Durruti va constituir una seriosa oposició revolucionària als comitès superiors de la CNT i la FAI que durant la guerra civil espanyola van apostar per una col·laboració interclassista, entre el proletariat i la burgesia, que passava per abandonar a la seva sort els avenços revolucionaris (col·lectivitats, sindicats, cooperatives, milícies, comitès de barriada i abastaments, etc.). A la pràctica, aquesta oposició entre corrents diferents de l'anarquisme suposa una valuosa lliçó de teoria revolucionària.
Els Amics de Durruti van ser una nombrosa agrupació anarquista, fundada el març de 1937, que podem caracteritzar com una branca més del moviment llibertari, molt semblant al que era en aquell moment "Dones Lliures". Els seus membres eren milicians de la Columna Durruti oposats a la militarització, i/o anarquistes, crítics respecte a l'entrada de la CNT al govern republicà i el de la Generalitat. La importància històrica i política de l'Agrupació dels Amics de Durruti rau en el seu intent de constituir una avantguarda revolucionària, que posés fi a l'abandonament dels principis revolucionaris i al col·laboracionisme amb l'Estat.

"Ecos y pasos perdidos de Juan García Oliver"

Per què i com el revolucionari Juan García Oliver, líder i organitzador decisiu de la insurrecció del 19 i 20 de juliol de 1936, es va convertir deu mesos més tard, durant la insurrecció de maig de 1937, en el protagonista indiscutible de l'ordre contrarevolucionària d'abandonament  de les barricades?

L'objectiu principal del llibre rau en la investigació de les explicacions que ens puguin donar una resposta rigorosa i racional a aquesta pregunta inevitable.

Els instruments per aconseguir aquest objectiu ha estat l'aportació al lector dels escrits essencials i, de vegades inèdits, de Juan García Oliver.

Les conclusions finals revelen aquesta clau que ha extraviat i confós tants historiadors i militants: el desistiment dels principis fonamentals de l'anarquisme va implicar la seva substitució per la ideologia d'unitat sagrada antifeixista, amb l'excusa i el xantatge que era l'única via per vèncer al feixisme.

 



 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89


Libre de virus. www.avast.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada